Počela je Holjevka: Velik broj ZET-ovih linija vozi izmijenjeno

Ove nedjelje od 10.30 do 13 sati u organizaciji Zagrebačkog atletskog saveza održat će se atletska utrka „Holjevka VII“. Slijedom toga brojne prometnice će biti zatvorene, a detalje su objavili iz Policijske uprave zagrebačka.

Autobusi linije 218 će s terminala Glavni kolodvor skretati lijevo u Ulicu grada Vukovara, zatim desno na Aveniju Marina Držića i Slavonsku aveniju te dalje u Kruge i svojom uobičajenom trasom nastaviti do krajnjeg odredišta. Privremeno će u oba smjera biti ukinuta stajališta Lisinski i Nacionalna sveučilišna knjižnica, a u smjeru Glavnog kolodvora umjesto stajališta Kruge – sjever, za daljnje putovanje može se koristiti stajalište Kruge – jug, koje koriste autobusi linije 107.

Autobusne linije 220 i 229 će s terminala Glavni kolodvor skrenuti lijevo u Ulicu grada Vukovara, zatim nastaviti desno Avenijom Marina Držića i Avenijom Dubrovnik, skrenuti lijevo na Aveniju SR Njemačke i dalje nastaviti uobičajenom trasom do krajnjih odredišta.
Privremeno će u oba smjera biti ukinuta stajališta Lisinski, Nacionalna sveučilišna knjižnica, Bundek, Muzej suvremene umjetnosti i Sopot. U smjeru Glavnog kolodvora privremeno će se koristiti stajalište Središće – jug.

Autobusne linije 221, 241, 242 i 268 s Glavnog kolodvora skrenut će lijevo u Ulicu grada Vukovara, zatim skrenuti desno na Aveniju Marina Držića, opet desno na Aveniju Dubrovnik te lijevo na Aveniju Većeslava Holjevca otkuda prometuje uobičajenom trasom do krajnjih odredišta. Privremeno će u oba smjera biti ukinuta stajališta Lisinski, Nacionalna sveučilišna knjižnica i Bundek, a u smjeru Glavnog kolodvora koristit će se Muzej suvremene umjetnosti – jug.

Linija 234 će s Glavnog kolodvora skretati lijevo u Ulicu grada Vukovara, zatim
desno na Aveniju Marina Držića te nastaviti ravno preko Mosta mladosti nakon
čega će skrenuti desno na Aveniju Dubrovnik i dalje nastaviti uobičajenom trasom do Laništa.

Linija 243 će s terminala Glavni kolodvor skrenuti lijevo u Ulicu grada
Vukovara, zatim desno u Aveniju Marina Držića i s Avenije Dubrovnik skrenuti desno u Ulicu Radoslava Cimermana odakle nastavlja redovnom trasom do odredišta.

Linija 281 prometovat će s Glavnog kolodvora, također Ulicom grada Vukovara
i Avenijom Marina Držića, skrenuti lijevo na Slavonsku aveniju te dalje nastaviti uobičajenom trasom do Novog Jelkovca. Privremeno će u oba smjera biti ukinuta stajališta Lisinski, Nacionalna sveučilišna knjižnica i Kruge.