Počela izgradnja nove ambulante na Žitnjaku

Predsjednik VGČ Peščenica- Žitnjak Dragan Vučić istaknuo je da su u tijeku i radovi na izgradnji Osnovne škole u Ivanjoj Reci te škole, dječjeg vrtića i DVD-a u Resniku

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić položio je kamen temeljac za izgradnju nove ambulante doma zdravlja Zagreb istok na Žitnjaku nasuprot Mjesnog odbora.

– Drago mi je da danas započinjemo radove na izgradnji nove ambulante na gotovo 400 kvadrata, a završetak radova očekujemo za deset mjeseci – istaknuo je gradonačelnik Bandić, te dodao da ukupna vrijednost investicije iznosi nešto manje od šest milijuna kuna.

– Očekujemo da ćemo do završetka radova imati i građevinsku dozvolu za dječji vrtić, koji će se nalaziti do ambulante – poručio je Bandić. 

Zahvalivši gradonačelniku na razumijevanju i pomoći oko izgradnje zdravstvenog centra u Žitnjaku, predsjednik VGČ Peščenica- Žitnjak Dragan Vučić istaknuo je da su u tijeku i radovi na  izgradnji Osnovne škole u Ivanjoj Reci te škole, dječjeg vrtića i DVD-a u Resniku.

– U planu nam je i izgradnja zgrade Mjesnog odbora, dječjeg vrtića i ambulante u Kozari putevima, a već sljedeće godine očekujemo ovdje i početak izgradnje dječjeg vrtića, a potom i Doma za starije osobe – naglasio je Vučić.

– S novom ambulantom omogućit će se potpuna zdravstvena zaštita svih stanovnika s područja Žitnjaka. Već duže vrijeme dvije ambulante su preseljene sa starog mjesta u prostor Mjesnog odbora i nadamo se da će sa izgradnjom novog prostora biti zadovoljni svi stanovnici Žitnjaka – istaknula je zamjenica pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo Željka Josipović Jelić.