Plenum Filozofskog odlučio suspendirati blokadu

Autor:: M. M. 12/5/2009 10:37

Plenum je odlučio da se od sutra nastavni proces na Filozofskom fakultetu nakon 12 dana blokade ponovno počinje odvijati. Odlučeno je da je vrijeme za privremenu suspenziju blokade, budući da je 49 prisutnih glasalo za nastavak blokade i sutra, 58 protiv te 20 suzdržanih.

U subotu, 5. prosinca fakultet će se čistiti od 14 do 22 sata. U 22 sata redarska služba vratit će ključeve fakulteta., au 18h u dvorani A002 održat će se sastanak radne grupe za program, budući da će se tribine, predavanja i radionice održati već u srijedu.

Danas 16 sati u D7 održat će se konferencija za medije na koju su pozvani svi zainteresirani studenti i građani koji žele pokazati da se borba za potpuno javno financiranim obrazovanjem, kao i nakon suspenzije proljetne blokade, nastavlja, a za taj događaj su dabrane i glasnogovornice.

Idući plenum održat će se u utorak, 8. 12. u 20 sati, u dvorani D7. Grupa za tehnička pitanja plenuma sastat će se istog dana u 17 sati.

Plenum se za vrijeme suspenzije blokade održava jednom tjedno.

No, kako izvještava slobodnifilozofski.com, borba se bez obzira na nastavak ili prestanak blokade nastavlja. Argumenti za nastavak i prestanak blokade uglavnom su podjednaki kao i na jučerašnjem plenumu. Dio sudionika plenuma smatrao je da s dosadašnjim političkim pritiskom treba nastaviti  i u idućem tjednu. Neki sudionici plenuma su smatrali da bi još danas trebalo blokirati nastavu zbog razloga tehničke prirode. Obzirom na velik broj suzdržanih tokom prvog glasanja (49 za nastavak blokade, 43 protiv te 60 suzdržanih), nastavila se rasprava. Tokom rasprave iskristaliziralo se da bi trebali ponoviti glasanje.

Naglašeno je da su za nastavak ili suspenziju blokade najvažniji strateški argumenti, iako ni oni operativne i emocionalne prirode nisu zanemarivi.