Pitarević poučava ‘Kako se kuha govedina’

Pjesnik i predstavljačice njegove poezije

Autori: Mustafa Topčagić, Marija Pajić 2/12/2010 16:35

FAMA-.--.-Maro Pitarević poznat je marketinški stručnjakReklamni stručnjak i vlasnik jedne marketinške agencije, Maro Pitarević, veliki je zaljubljenik u poeziju koju samozatajno piše u pauzi između oglasnih kampanja.

Prvu knjigu poezije objavio je 1996. godine, a druga je došla na red tek sada i izdao ju je u vlastitoj nakladi. To je zbirka ljubavne poezije, a Pitarević ju je nazvao po pjesmi ‘Kako se kuha govedina’, dokazavši još jednom da ljubav ide kroz želudac.

Promocija je održana u Jazz klubu u Gundulićevoj u sklopu programa ‘Jazz & Art Time’, a Maro nije htio sam čitati svoju poeziju, nego je u pomoć pozvao pjevačicu Maju Vučić, glumicu Jelenu Vukimiricu-Makovčić i TV voditeljicu Anu Stunić.

One su u vrlo opuštenoj atmosferi, uz zvuke gitare Pavla Miljenovića, čitale Pitarevićeve komunikativne i nježne stihove. Stunićka je priznala da to prvi put čini javno i, prema onome što smo čuli, uopće joj ne ide loše, baš kao i plesanje u hvaljenoj predstavi Montažstroja ‘Srce moje kuca za nju’.

Da Maro Pitarević u poeziji ipak nije uspio pobjeći iz ralja marketinške industrije, primijetili smo po stihovima u kojima se ‘slučajno’ spominju jedne žvakaće gume i jedan tip automobila. Očigledno je, ovo nisu samo teška vremena za pjesnike.