Petrin korak zaustavio je svijet

Osnovana Zaklada Petrin korak

“Vidimo se na klupicama” pisalo je na jednoj od poruka koje su prijatelji ostavili Petri na kobnom mjestu nesreće.

Vesela, energična studentica, kći jedinica, zadnji je korak napravila 26.lipnja 2021.godine kada ju je na pješačkom prijelazu ubio 21-godišnji motociklist bez dozvole, bez kacige i pod utjecajem alkohola.

Iza sebe je ostavila teške udahe i slomljena srca, ista ona koja su smogla snage i osnovala Zakladu Petrin korak koja će nadamo se spasiti druge živote.

Brojna poznata imena podržala su rad novoosnovane Zaklade čiji je cilj učinkovita edukacija mladih vozača, razvijanje njihove kulture u prometu, smanjenje stradavanja najnevinijih i prevencija prometnih nesreća.

Predstavljanje Zaklade najavljeno je emotivnom pjesmom “Jedan korak” koja je nastala u spomen na Petru Jerković, ali i brojne druge koji su stradali u prometu.

Djordija Palić, dugogodišnja glazbenica i glasnogovornica Zaklade za javnost ima snažnu poruku: Svaki puta kada izađete iz kuće, kada uđete u promet, odgovorni ste za sebe ali i za sve ostale sudionike. Odgovorni ste za tuđe suze i tuđu bol, a znajte da svatko od nas u svom životu ima barem jednu Petru!