Petra i Maja Špoljar nade su hrvatske mode

Maja i Petra špoljar na Modnom ormaru

Autor: Bojana Križić 11/18/2009 15:58

Nakon sestara Boudoir, na scenu stupaju dvije mlađe sestre, Maja i Petra Špoljar. Njihov prvi veliki uspjeh bila je nagrada Modne gušterice, prije pet godina, za najbolje mlade dizajnere. Nakon toga, redaju samo pobjede – upravo su na povratku iz Berlina gdje su među 530 dizajnera predstavljale Hrvatsku i osvojile nevjerojatno treće mjesto.

Nagradu su, naravno, proslavile.

– Sve svoje uspjehe slavimo s obitelji, prijateljima i poslovnim suradnicima – objašnjavaju 28-godišnje dizajnerice.

Maja je 5 minuta starija sestra, no prema njihovih riječima, ne ponaša se tako.

– Nema među nama šefovanja, mi smo jednostavno kao lijeva i desna ruka. Naučile smo se živjeti skupa i raditi skupa tako da samo pretežno zajedno. rijetko se svađamo, ali ako i bude tako nešto za 5 minuta kao da ništa nije bilo – objašnjava Maja.

Blizanke imaju i sličan stil odjevanja, tako da se ponekad obuku isto, ili dodaju tek neki različiti detalj. Budući da su jednojajčane blizanke, ne začuđuje činjenica da ih ljudi često zamjenjuju. Ipak, s dečkima nije takva stvar.

– Ne, nisu nas nikada zamijenjivali. Oni nas ipak jako dobro poznaju i znaju razlike. I mi identične blizanke imamo razlike – kaže Petra.

Trenutni ljubavni status odlučile su ipak zadržati u tajnosti. Zainteresiranim dečkima preostaje samo čekati njihovu samostalnu reviju koja planiraju uskoro i provjeriti sami.