Peglali kartice dok su vlasnici igrali golf

Autor: Boris Cvetković 11/11/2009 14:35

Lopovi S.S. (57) te braća S.H. (45) i M.H. (48) sa državljanstvima Češke i Bosne i Hercegovine, provalili su u Jaguar, Peugeot 407 i Mazdu 6 te pokrali kreditne kartice, novac, fotoaparate, nakit, i dokumente, tijekom listopada i svibnja ispred Golf kluba Dolina Kardinala u mjestu Mirkopalj.

Sofisticirani su lopovi, sa bogatim međunarodnim iskustvom pomoću uređaja za ometanje frekvencije vlasnicima najprije omeli zaključavanje auta. Nezaštićena su vozila potom lakoćom otvorili te odnijeli vrijedne stvari među kojima su bile i kreditne kartice.

Kako su bili u vremenskoj prednosti pred vlasnicima koji su se zabavljali na golf terenima, dobro je uhodani trojac uspio doći do Grada te u poznatim dućanima na području Centra i Medveščaka pokupovati veću količinu skupocijene odjeće, parfema i nakita.

Ukupna je šteta procijenjena na oko 100 000 kuna. Provalnici, koji imaju prijavljeno mjesto prebivanja u Brnu u Češkoj, policijama Istočne Europe dobro poznati zbog istovrsnih djela.

Trojac se, navodno u potrazi za još neotkrivenim zemljopisnim ljepotama seli iz države u državu te tamo dodatno usavršava svoj zanat.

M.H. je uhićen još prije 15-ak dana, a S.S. u utorak na graničnom prijelazu Macelj. S.H. je trenutno u bijegu te je za njime raspisana tjeralica. Zasada nije poznato je li za kradljivcima Interpol već raspisao tjeralica zbogh sličnih nedjela.