Parkiralište postalo odlagalište automobila

Autor: Marija Horvat 3/28/2015 13:28

Stanovnici ulice Rukavec u Vrapču već duže vrijeme imaju problem sa parkiralištem koje navodno nije javna površina, a prema riječima stanara nema ni građevinsku dozvolu.

– Problem imamo već 25 godina otkao je parkiralište uređeno za potrebe stanara zgrade u ulici. S obzirom da zgrada nije dobila građevinsku dozvolu, pretpostavljam da automatski ni parkiralište nema građevinsku dozvolu – kaže Miroslav Zlatić, jedan od stanovnika ulice Rukavec.

Prema tvrdnjama stanovnika, sjeverni dio ulice spada pod javnoprometnu površinu, što sa južnim dijelom nije slučaj. Mnogi znaju za ovaj problem, pa to iskorištavaju tako što na spornom parkiralištu ostavljaju neregistrirane automobile.

– Obratili smo se Komunalnom redarstvu prilikom čega smo dobili odgovor kako njihova ingerencija seže samo u dio koji je javna površina, no da na području koje je privatno vlasništvo nemaju pravo interevenirati kako bi neregistrirani automobili s parkirališta bili maknuti – dodaje Zlatić.

S obzirom da je granica između javne i privatne površine na predmetnoj lokaciji tanka, građani smatraju kako je vrijeme da se problem sa vlasništvom tog parkirališta pravno definira kako bi samim time bio riješen i problem nagomilanih automobila u ulici Rukavec.