Paco de Lucia nakon 30 godina ponovo u Lisinskom

Paco de Lucia održati će koncert u Zagrebu na samo Valentinovo

Autor: Maja Gujinović 12/31/2009 13:42

Nakon 30 godina od zadnjeg nastupa, gitarski virtuoz, Paco de Lucia, ponovno se vraća na pozornicu dvorane ‘Vatroslav Lisinski’ kako bi začinio romantično Valentinovo. Jedan od najutjecajnijih flamenco gitarista svih vremena će u sklopu svjetske turneje ‘Paco de Lucia and band Live on Tour’ u Hrvatskoj, u veljači održati čak tri koncerta. Prvi koncert održati će se u Splitu, 8. veljače, u Hrvatskom narodnom kazalištu, potom će nastupiti u Rijeci, 10. veljače, u Teatru Fenice, a na samo Valentinovo, 14. veljače, sazvirati će Zagrepčanima.-.-Miguel Colmenero-.-Uz Paca de Lucia na pozornici će nastupiti asambl s vrsnim glazbenicima.

Cijela turneja pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Kraljevine Španjolske započinje u Sarajevu 6. veljače, a nakon zagrebačkog koncerta, muzičari krećuu prema Ljubljani gdje će nastupiti 15. veljače u Cankarjevu domu.Na pozornicama će se maestru Pacu de Lucii pridružiti njegov bend sastavljen od vrsnih glazbenika

Virtuozu, koji je do sada snimio 25 albuma, na sceni se pridružuje šest vrsnih glazbenika

Paco de Lucia u Hrvatsku stiže sa svojim ansamblom koji čine vrsni glazbenici Niño Josele na gitari, Antonio Serrano na klavijaturama, Alain Perez na basu i Piranha na perkusijama, vokalisti Cristo Heredia i David de Jacoba, te plesač Farruco.

Ovaj gitaristički virtuoz je svoj prvi album snimio još 1965. godine a sada ih je izdao 25, za koje je primio stotine prestižnih nagrada i pozitivnih kritika

Karte za zagrebački koncert Paca de Lucie mogu se već naći u prodaji, po cijenama od 400, 450 i 600 kuna, i to na blagajni KD Vatroslav Lisinski ili putem internetske prodaje na stranici: www.ulaznice.hr ili pak u Croatia Records Shopu u Bogovićevoj ulci, ili Hit Records Shopu u Preradovićevoj.