Park Zrinjevac i ove godine postaje najpopularnija zagrebačka plaža

Zagrebačko More knjiga, jedinstvena manifestacija promocije knjiga i čitanja, i ove će godine pretvoriti park Zrinjevac u najpoželjniju plažu grada. Na radost svih ljubitelja knjiga i dobre zabave organizatori su pripremili više od 300 besplatnih naslova te preko 100 sati kulturnog i zabavnog programa

Foto: Press materijal

Ovogodišnje More knjiga započinje 30. lipnja i trajat će sve do 8. srpnja, a za zainteresirane posjetitelje bit će otvoreno svakoga dana od 10 do 24 sata.

Tijekom desetodnevnog programa posjetitelji će tako imati priliku uživati u jedinstvenom ljetnom ambijentu plaže te svim popratnim ljetnim sadržajima – koktelima, ležaljkama, pijesku, besplatnim naslovima na hrvatskom i engleskom jeziku nadohvat ruke, novoobjavljenim naslovima, ali i prigodnim popustima na sve naslove koji će se moći kupiti za vrijeme trajanja Mora knjiga.

Tajne filmske projekcije, glazbene večeri i more knjiga

Ovogodišnji program manifestacije, koja je proteklih godina privukla velik broj domaćih i stranih ljubitelja čarobnog svijeta knjiga, krije brojne zanimljive detalje. Dovoljno je reći da smo pripremili tajne filmske projekcije u suradnji s našim prijateljima iz Motovun Film Festivala, a za zaljubljenike u glazbu pripremili smo i nastupe DJ-eva u suradnji s Hrvojem Jelinčićem te DJ kolektivom Frühstück u predivnoj zelenoj oazi koju nudi park Zrinjevac – istaknula je organizatorica Mora knjiga Ana Marija Žužul u najavi programa.

Uz popratni zabavni program, potrebno je posebno istaknuti kako će tijekom radnih dana svi posjetitelji od 16 do 18 sati imati mogućnost kupnje knjiga uz posebne popuste, u sklopu Happy Hour-a koji je već tradicionalan dio zagrebačkog Mora knjiga.

Ovim projektom želja nam je svim ljubiteljima knjige ponuditi priliku da obogate svoje privatne knjižnice novim naslovima po promotivnim cijenama. U isto vrijeme želja nam je stvoriti događaj koji će biti zanimljiv i atraktivan sve većem broju stranih gostiju koji i u ljetnim mjesecima posjećuju Zagreb. Stoga nam je posebno drago da su i ove godine Lumenov projekt More knjiga prepoznali i podržali Turistička zajednica Grada Zagreba i Ministarstvo kulture, što je samo još jedna potvrda kako smo u protekle tri godine uspjeli stvoriti događaj po mjeri brojnih posjetitelja koje pozivamo da nam se pridruže i ove godine – dodala je Ana Marija Žužul osvrnuvši se na prva tri izdanja zagrebačkog Mora knjiga.