Otvoren natječaj za godišnju nagradu „Nikola Tesla – Genij za budućnost“

U Tehničkom muzeju „Nikola Tesla“ u Zagrebu, u okviru Dana Nikole Tesle, izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba Slavko Kojić svečano je otvorio natječaj za godišnju nagradu „Nikola Tesla – Genij za budućnost“.

Natječaj za ovu renomiranu godišnju nagradu otvoren je devetu godinu zaredom u tri kategorije, Kvizu znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli namijenjenom djeci i mladima te kategorijama kreativni i inovativni proizvod, uporabni predmet ili suvenir inspiriran likom i djelom Nikole Tesle ili replika Teslinog izuma i projekti iz područja proširenog Teslinog djelovanja poput zaštite okoliša i obnovljivih izvora energije. Svi zainteresirani prijaviti se mogu do 1. ožujka ove godine.

Prvo testiranje iz Kviza znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli održat će se 7. ožujka, a finalno testiranje 4. travnja na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu. Nagrada „Nikola Tesla – Genij za budućnost“ bit će dodijeljena već tradicionalno 10. srpnja u Hotelu Esplanade u Zagrebu u okviru manifestacije „Tesla & Friends“ kojom će se i ove godine obilježiti Dan Nikole Tesle – dana znanosti, tehnologije i inovacija i obljetnica rođenja Nikole Tesle.