Otvoren javni poziv za izradu kulturne strategije Grada Zagreba

Ljeto će za mnoge radnike u kulturi biti radno i što se tiče javnih poziva i što se tiče sadržaja.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević je sa svojim suradnicama predstavio ključne aktivnosti Grada iz područja kulture te brojne kulturne manifestacije koje će se održati tijekom ljetnih mjeseci.

Ovom konferencijom, gradonačelnik Tomašević želio je popularizirati javne pozive koji će uskoro biti raspisan da se što više ljudi na njega javi te da pomognu u zajedničkom razvoju kulturne strategije Grada Zagreba.

Drugi poziv koji će biti raspisan u kolovozu je Poziv za program kultura i umjetnosti u zajednici.

Javni poziv za financiranje potreba u kulturi, koji se provodi svake godine mijenja svoj zakon o kulturnim vijećima i financiranja javnih potreba u kulturi i uskoro treba biti usvojen.

Ljeto će za mnoge radnike u kulturi biti radno i što se tiče javnih poziva i što se tiče sadržaja.

Uz uspješnu suorganizaciju Zagreb Classica s Turističkom zajednicom, nastavlja se i ogranizacija Dvorišta. S druge strane, imat ćemo i neizostavno Ljeto na Strossu, program filmova na Ljetnoj pozornici Tuškanac, Ljetne večeri teatra Exit samo su neki od sadržaja.

Sva tri javna poziva su iskorak, kojim želimo što više unaprijediti i financiranje kulturnih sadržaja, decentralizirati ih, strateški promisliti i definirati kako vidimo kulturu u gradu Zagrebu, rekao je gradonačelnik.