Otvara se najmodernija knjižnica u gradu

Autor:: T.M. 2/6/2010 10:42

-.--.-Stanovnici Maksimira ponovno će nakon dvije godine dobiti  knjižnicu, piše Vjesnik. Riječ je o novom prostoru knjižnice ´August Cesarec` koja će se protezati na 900 kvadrata, imat će multimedijalni odjel, polivalentnu dvoranu a osmišljen je i odjel za bebe.

Knjižnica će za sve korisnike biti otvorena već početkom svibnja u zgradi pokraj tržnice Kvatrić.

– Problema s fondom neće biti jer su se redovito nabavljale dječje knjige, beletristika, a u novoj knjižnici bit će i poseban audiovizualni odjel sa oko 5000 jedinica što je, uz Glazbeni odjel Gradske knjižnice, najveći takav odjel u gradskim knjižnicama – rekla je Davorka Bastić, ravnateljica Knjižnica grada Zagreba.

U polivalentnoj dvorani će se provoditi brojni programi poput programa ´65 plus`, namijenjenog starijim osobama. Vrijednost radova i opremanje prostora iznosi do pet milijuna kuna.

Ovaj projekt zasigurno će razveseliti stanare Maksimira koji su knjižnicu u Maksimirskoj ulici 13 i njen Dječji odjel smješten u Petrovoj ulici izgubili 2007. godine i od tada se koriste knjižnicom na Ravnicama i ostalim gradskim knjižnicama.