Osigurana sredstva za početak izgradnje osnovne škole u Jastrebarskom

Autor: jastrebarsko.hr FOTO: jastrebarsko.hr 12/2/2016 16:46

Županijska skupština prihvatila je u četvrtak 1. prosinca proračun za iduću godinu kojim je osiguran novac za početak gradnje nove osnovne škole u Jastrebarskom.

Inicijativa za gradnjom nove škole krenula je još prije osam godina u vrijeme gradonačelničkog mandata Mihaela Zmajlovića, a od 2012. za ovaj projekt se zalaže gradonačelnik Zvonimir Novosel. Grad Jastrebarsko ima sve spremno za gradnju, od zemljišta do prostorno planske dokumentacije, što je u cijelosti financirao Grad Jastrebarsko – istaknuo je gradonačelnik Zvonimir Novosel.

Prema informacijama sa jučer održane sjednice Županijske skupštine Zagrebačke županije nakon potvrde glavnog projekta Županija će raspisati javni natječaj, a početak izgradnje nove škole očekuje se do lipnja 2017. Treba reći da je jaskanska osnovna škola među deset najvećih škola u Hrvatskoj po broju učenika. Pohađa ju 820 učenika u 39 razrednih odjela u dvije smjene. S obzirom na nedostatak prostora, gradnja druge osnovne škole u Jaski već godinama je prioritetno pitanje.Proljetos je sastanak sa županom Kožićem inicirao saborski zastupnik Mihael Zmajlović i to na mjestu izgradnje buduće škole u Jastrebarskom. Još tada župan je ovom projektu dao podršku koja je sada i potvrđena u županijskom proračunu. Naime, Županija će osigurati 40 milijuna kuna kroz tri proračunske godine za izgradnju nove škole koja je prema idejnom rješenju površine  2.575,55 kvadratnih metara.

Prva faza bit će izgradnja objekta same škole, a druga faza je sportska dvorana.