Opera u mješavini hip hopa i punka u Gorici

Autor:: Dolores Malivuk 12/8/2009 17:07

Na Sceni Gorica, po drugi put predstava M Butterfly odigrati će se u petak, 18. prosinca u dvorani Gorica u 20 sati. Uz Karolinu Šušu i Smuda, plešu i Elvis Hodžić, Martina Drezga i Filip Užarević.

-.-Scena Gorica-.-Poznatu istoimenu Puccinijevu operu, M Butterfly, mlada je skupina break dancera predstavila na svoj način. Riječ je o break operi u koreografiji velikogoričkog plesača Vladimira Smuda. Inspirirani spojem zapadnjačke i tradicionalne japanske kulture, smjestili su poznatu priču o japanskoj gejši u novo kulturološko i sociološko okruženje.

Iako su epilog i priča poznati, smrt mlade gejše zbog neuzvraćene ljubavi, kontekst u kojem se izvodi radnja stavlja gledatelja u središte modernog Japana. Cilj ovog ‘remakea’ poznate opere bio je vizualizirati scenski pokret i kroz moderan pokret break dancea rekonstruirati urbani Japan harajuku dječaka i djevojčica.

Zvijezda predstave je Karolina Šuša, plesačica koja glumi Čo-Čo-San, odnosno Madame Butterfly. Ovaj ekscentričan ‘remake’ Puccinijeve opere donosi mješavinu hip hopa, punka, gotskog stila i klasike.