Oni su neparlamentarna stranka. Milana to ne brine

Ruža Tomašić družila se sa Perom Kovačevićem.

Autor: Tea Šupe/javno.com 11/26/2009 11:08

U Aktima gradonačelnika u zaključku točke 18. stoji kako se ”Hrvatskoj stranci prava dr. Ante Starčević iz Zagreba, Kennedyjev trg 12/3, daje na privremeno korištenje, u trajanju od 1 (jedne) godine, prostor u Zagrebu, Laginjina 11, u dvorišnom suterenu, ukupne površine 34,00 m2, za potrebe rada stranke.

Naknada za korištenje prostora određuje se u iznosu od 170,00kn, mjesečno”.U obrazloženju ove točke stoji da se ”Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević obratila zamolbom Gradu Zagrebu za pronalaženje prostora za potrebe rada stranke – sjedišta stranke. HSP-dr. Ante Starčević je novoosnovana politička stranka, koja u ovom trenutku u svojim redovima ima vijećnike i dužnosnike u županijama i nižim jedinicama lokalne samouprave na cijelom području Republike Hrvatske.

Budući da je stranka tek osnovana, utemeljiteljski zbor održan je u rujnu 2009., stranci su nužno potrebne prostorije u Gradu Zagrebu, kao glavnom gradu Republike Hrvatske i središtu političkih i drugih događanja u Hrvatskoj, što bi joj omogućilo daljnje, učinkovitije, političko djelovanje. Stranka u ovom trenutku ne raspolaže prostorom za rad, a registrirana je i privremeno djeluje u privatnom stanu u Zagrebu, na adresi Kennedyjev trgu 12”, prenosi javno.com.

 
Iako se smatralo kako pravo na korištenje poslovnih prostora u vlasništvu Grada imaju samo parlamentarne stranke, očito je ili došlo do blagih izmjena ili je znak dobro volje Holdinga.

”Pogledajte kolike prostore imaju drugi”

-.--.-
– Bit ćemo i mi parlamentarna stranka – kazao je potpredsjednik HSP-dr. Ante Starčević, Pero Kovačević.

Ukazao je i na činjenicu kako je riječ o jednom skromnom zahtjevu kako bi i oni imali središnjicu u glavnom gradu Hrvatske te da im je taj stan sasvim dovoljan.

– Pogledajte kolike prostore imaju drugi. No, ako je ovo problem, privatno ćemo se zbrinuti – rekao nam je Kovačević, aludirajući na parlamentarne stranke što HSP-dr. Ante Starčević ipak još nije.

Iako Kovačević potvrđuje kako u dodjeli prostora postoje posebne odredbe, naglašava činjenicu kako je riječ o malenom prostoru koji se ponajviše namjerava koristiti za pohranu evidencije. U konačnici je naglasio i program koji se nudi građanima.

– Sve što želimo jest građanima pokazati pravi put nakon što su ih dosadašnji vlastodršci držali u labirintu – poručio je Kovačević.