Oglasio se HZMO: Mirovine će biti isplaćene 10. u mjesecu za prethodni mjesec

Tvrdnje Višnje Stanišić, predsjednice Radničkog sindikata HZMO-a, da su neke mirovine upitne, oštro odbacuju.

Nakon što smo oko podneva objavili tekst o kaosu u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje i Tvrtkovoj ulici, a do kojeg je došlo zbog preseljenja 150 djelatnika, javio se i HZMO.

“Preseljenje određenog broja radnika u Područnoj službi HZMO-a u Zagrebu, na lokaciji Tvrtkova 5 provodi se zbog učinkovitije organizacije dijela poslovnih procesa. Zbog toga je donesena Odluka o rasporedu korištenja poslovnog prostora koja je dostavljena svim rukovoditeljima ustrojstvenih jedinca 13. veljače 2020.”, stoji u priopćenju koje su poslali na našu adresu.

Tvrdnje Višnje Stanišić, predsjednice Radničkog sindikata HZMO-a, da su neke mirovine upitne, oštro odbacuju.

“Na tvrdnju gđe Višnje Stanišić kako će zbog internog preseljena u Područnoj službi u Zagrebu kasniti obrada i isplata mirovina, odlučno odbacujemo takvu tendencioznu i malicioznu insinuaciju. Mirovine će, kao i uobičajeno, biti isplaćene 10. u mjesecu za prethodni mjesec. Napominjemo da interna preseljenja radnika spadaju u uobičajene poslovne aktivnosti, koje nipošto ne ugrožavaju radne procese, u ovom slučaju, isplatu mirovina”, dodaju.

Iz Ureda za odnose s javnošću Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje komentirali su i spise koji su po podu, te su tako, prema riječima Višnje Stanišić, dostupni svima.

“U Odluci je detaljno objašnjeno na koji će se način preseljenje obaviti. Navedeno je da se pripremne radnje, odnosno odlaganje spisa u kutije obavi krajem radnog dana u petak 14. veljače, a u ponedjeljak 17. veljače kutije sa spisima treba staviti na hodnik ispred sobe da bi se preseljenje obavilo što prije tijekom današnjeg radnog dana. Također, ističemo da HZMO koristi usluge zaštitarske službe, u skladu sa Zakonom o privatnoj zaštiti, a prostor je i pod video nadzorom, te stoga nema bojazni da bi neovlaštene osobe mogle doći u doticaj s dokumentacijom koja je u tijeku preseljenja”, zaključili su.