Održana sjednica županijskog Vijeća srpske manjine

Koalicijski partneri

Autor:: Branka Derežić / Obiteljski radio Ivanić 1/9/2010 11:48

Svečanu sjednicu, prigodom proslave Božića po julijanskom kalendaru, održalo  je Vijeće srpske nacionalne manjine Zagrebačke županije.

Dragoljub Geratović, njegov predsjednik, istaknuo je tom prigodom iznimno dobru suradnju sa Županijom, koja je pomogla u riješavanju važnih pitanja koja su bila temelj za uspostavu Vijeća kao institucije pripadnika srpske nacionalne manjine.

Geratović je poručio da se odnos  temelji na međusobnom uvažavanju i povjerenju. Sva se pitanja rješavaju dogovorom, što je znak poštovanja nacionalnih manjina od strane Županije.

Tijekom ove godine  Vijeće srpske nacionalne manjine Zagrebačke županije  planira uspostaviti odnose sa Srbima u mađarskome gradu Pečuhu, intenzivirati razgovore o uspostavi odnosa sa Zajednicom Srba u Trstu, te se povezati s Hrvatima koji žive u Vojvodini.

Sjednici su, među ostalima, prisustvovali potpredsjednik Vlade RH Slobodan Uzelac, te predsjednik SNV-a i saborski zastupnik Milorad Pupovac, a u ime Županije predsjednik Skupštine Damir Mikuljan i zamjenik župana Rudolf Vujević.

Obojica su istaknuli odličnu suradnju s predstavnikom srpske, ali i predstavnicima ostalih nacionalnih manjina koje žive na području županije.