Odlična imitacija Pink Floyda u Lisinskom

The Australian Pink Floyd Show

Autor: Mustafa Topčagić 2/5/2010 12:28

Iako ne u prepunoj dvorani Vatroslava Lisinskog, The Australian Pink Floyd Show (TAPFS) pružili su jedinstven doživljaj zagrebačkoj publici, koja je bila spremna platiti ulaznice po 280 kuna.

Oni su najpoznatiji tribute band koji svira pjesme Pink Floyda i jedini za to imaju službeno dopuštenje legendarne britanske skupine, koja je svoje najsvjetlije trenutke imala sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Australci su se pokazali kao vrhunski glazbenici, svirajući gotovo kao na pločama Floyda. Na sceni su imali impresivan retro light show, a na videu iza njih projicirane su animacije i filmovi kao u najbolja vremena Pink Floyda.

Želeći naglasiti da oni ipak nisu originalna grupa, svaki novi blok pjesama na videu je “najavljivao” animirani klokan koji je na gramofonu puštao ploče “The Dark Side Of The Moon”, “Wish You Were Here”, “Animals”, “The Wall”…

U Lisinskom je začuđujuće malo bilo likova s estrade, što dovoljno govori o glazbenoj kulturi većine njih. U publici, mješovitih generacija, viđeni su samo Tony Cetinski, Aljoša Šerić iz grupe Ramirez i rocker Gordan Penava Pišta.