Od četvrtka isplate novčane pomoći umirovljenicima

Autor: S.S. 2/11/2015 14:35

Pomoć umirovljenicima koju daje Grad Zagreb za veljaču 2015. isplaćivat će se putem tekućih računa u Zagrebačkoj banci i putem Hrvatske pošte. Korisnicima koji imaju otvorene tekuće račune u Zagrebačkoj banci pomoć će se isplatiti u četvrtak, 12. veljače.

Korisnicima koji novčanu pomoć primaju putem Hrvatske pošte isplaćivat će se od petka, 13. veljače. Umirovljenici koji istu nisu primili na kućnu adresu moći će je podići u poštanskim uredima deset dana od početka isplate.

Sukladno Odluci o socijalnoj skrbi koju je donijela Gradska skupština Grada Zagreba 29. prosinca 2014. godine, pravo na novčanu pomoć ostvaruju umirovljenici, državljani Republike Hrvatske koji prije podnošenja zahtjeva na priznavanje prava na novčanu pomoć umirovljenicima prebivaju na području Grada Zagreba najmanje 5 godina neprekidno, a čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 1.500,00 kuna mjesečno.

Za dodatne informacije možete se javiti na adresu Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Nova cesta 1.