Obilježen Dan planeta Zemlje

Prijatelji životinja povodom Dana planeta Zemlje nudili jela i kolače s niskim ugljičnim otiskom

Povodom 52. obljetnice Dana planeta Zemlje, koji se obilježava 22. travnja, udruga Prijatelji životinja istaknula je koliko je izbor hrane koju jedemo bitan za spas Zemlje. Počevši od 11 sati na zagrebačkome Cvjetnom trgu prolaznicima su nudili jela i kolača s niskim ugljičnim otiskom.

Na informativnom štandu bio je postavljen i edukativni pano s prikazom utjecaja prehrane na količinu stakleničkih plinova po osobi tijekom jedne godine. Također, dijelili su letke s informacijama o ekološkom veganskom načinu prehrane i pozivom za subotnja događanja.

Iz Udruge apeliraju na sve da se odazovu velikoj akciji čišćenja inicijative Rezolucija Zemlja, koja započinje u subotu 23. 4. u 10 sati u Velikoj Gorici na Jezeru Vukovina ili nekoj drugoj od 30-ak ostalih akcija diljem Hrvatske.

Pozivaju sve i da se pridruže Klimatskom maršu koji će se, u organizaciji inicijative Extinction Rebellion Zagreb, održati isti dan, a okupljanje je od 14:30 sati kod Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

Više informacija kako promjenom prehrane izravno utjecati na zaustavljanje sustavnog uništavanja planeta te informacije o degustaciji, akciji čišćenja i Klimatskom maršu nalaze se na www.prijatelji-zivotinja.hr.