Obilježavanje Svjetskog dana borbe protiv raka jajnika

Ovom prigodom Udruga 'SVE ZA NJU' predstavit će SMO, vodič za bolesnike 'Kako živjeti s rakom?' te ostale aktivnosti kampanje 'To nisu samo ženske stvari'

Ilustracija

Pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, Udruga ‘SVE ZA NJU’ će i ove godine obilježiti Svjetski dan borbe protiv raka jajnika. U suradnji s brojnim ustanovama i udrugama u utorak 8. svibnja 2018. organizirana je Javna tribina naziv ‘To nisu samo ženske stvari’ u Hrvatskom novinarskom domu, Perkovčeva 2 s početkom u 11 sati.

Tribina je namijenjena bolesnicama, članovima obitelji, liječnicima i drugim stručnjacima koji sudjeluju u liječenju i pružanju psihološke podrške oboljelima od raka.

Predavači i teme tribine su slijedeći – Prof. dr. sc. Ante Ćorušić, ravnatelj KBC Zagreb: Prevencija i dijagnostika raka jajnika i uloga razvoja centara izvrsnosti; Prof. dr. sc. Damir Babić, Predstojnik Kliničkog zavoda za patologiju i citologiju KBC Zagreb: Genetičko testiranje žena oboljelih od raka jajnika u terapijske svrhe; Prim. dr. sc. Višnja Matković, Zavod za onkologiju Klinike za ženske bolesti i porode Petrova KBC Zagreb: Liječenje žena oboljelih od raka jajnika; Prof. dr. sc. Ljiljana Šerman, Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu: Psihološko savjetovanje kao dio genetičkog savjetovanja; Prof. dr. sc. Sonja Levanat, Zavod za molekularnu medicinu, Institut Ruđer Bošković: Predstavljanje projekta kojeg financira Grad Zagreb ‘U potrazi za ranim pokazateljima raka jajnika’.

Ovom prigodom Udruga ‘SVE ZA NJU’ predstavit će SMO, vodič za bolesnike ‘Kako živjeti s rakom?’ te ostale aktivnosti kampanje ‘To nisu samo ženske stvari’.