Novi prosvjed protiv mjera Stožera

Jučerašnje okupljanje održalo se 'u tišini bez govornika'

Pod nazivom ‘Bijeli tihi marš’ održan je novi prosvjed protiv COVID potvrda i mjera. Kolona građana kreula je s Trga Francuske repulbike te Ilicom stigla do Trga svetog Marka.

“Dođite bez transparenata, u bijeloj odjeći, ponesite svijeću, bijeli balon, u tišini se okupimo za ukidanje covid-potvrda protiv diskriminacije i podjela”, stajalo je u pozivu.

Kako doznaje Jutarnji list, ova skupina htjela se distancirati od druge frakcije organizatora subotnjeg prosvjeda te postrojavanja crnokošuljaša i formiranja “1. dragovoljačke bojne”, na Trgu bana Josipa Jelačića prošle subote.

U Radićevoj ulici policija je kombijima blokirala put prosvjednicima kada su preko Kamenitih vrata pokušali doći do Trga svetog Marka, na kojem su zgrade Vlade i Hrvatskog sabora. Došlo je do kratke rasprave prosvjednika s policajcima o razlozima zašto im je zapriječen put, nakon koje su prosvjednici krenuli prema Zakmardijevim stubama ili alternativnim putevima kako bi došli na Trg svetog Marka.

Zanimljivo, istovremeneno, dakle od 17 sati, održao se i prosvjed roditelja odgojitelja ispred zgrade Gradske uprave, ali i paljenje prve adventske svijeće na Trgu bana Jelačića, točnije na Manduševcu.

Podsjetimo, na skupu prošle subote okupio se velik broj nezadovoljnih građana koji su se okupili oko zahtjeva za ukidanjem, kako kažu “terora COVID potvrda”.