Nova vozila Zagrebačkog holdinga

175 000 kuna zagrebačka Čistoća izdvojila je za šest novih tricikala koje će koristiti i testirati u ovoj godini kroz radne operativne zadatke i uvjete.

– Testirat ćemo ih na dužim lokacijama, odnosno operativnim zadatcima, kao i na brdskim zadatcima. Nosivost novih trokolica je negdje oko 250 do 300 kilograma zajedno sa našim djelatnikom. Oprativno su na njima montirani spremnici, odnosno kante od 120 i 140 litara. U pravilu one mogu i do 100 kilograma otpada prevesti od točke a do točke b. Naglasak bi dala na ekološki i zdravi način pružanja usluge – izjavila je direktorica Čistoće Marina Lovrečki.

Vozni park obnovila je i Vodoopskrba i odvodnja nabavkom 20 osobnih vozila vrijednih 2 milijuna i 200 tisuća kuna koji bi trebali služiti za uzimanje uzoraka, te tri autocisterne za prijevoz vode za piće.

– Mi imamo 27 i pol tisuća hidranata i 190 tisuća vodomjera, a da ne pričamo o kilometraži naše mreže koja je preko 5 tisuća kilomatara. Ta vozila su nužna da bi sustav mogao dobro funkcionirati. Budući da dostavljamo vodu kod svakog puknuća i to 24 sata dnevno, ove tri nove cisterne bitno će poboljšati uvjete – rekla je direktorica Vodoopskrbe i odvodnje Štefica Mihalic.

Gradonačelnik Bandić istaknuo je kako su nove cisterne neophodne za nesmetanu opskrbu pitkom vodom s obzirom kako u Gradu Zagrebu 6 200 stanovnika nema vodu, a oko 16 000 njih nema kanalizaciju. Nove cisterne opremljene su pumpama za vodu koje se mogu spajati na internu mrežu ako su objekti adekvatno pripremljeni te ako je sustav vodovodne mreže na objektu pod adekvatnim pritiskom.