Nova javna garaža u Novom Jelkovcu: Cijena, prava sitnica!

Nakon otvaranja javne garaže Jelkovec 1, koja je građanima na raspolaganju od kolovoza 2016., podružnica Zagrebparking u naselju Novi Jelkovec korisnicima je otvorila i drugu javnu garažu. Po mjesečnoj cijeni od 40 kuna, zasigurno će doprinjeti rješavanju prometa u mirovanju.

Gradonačelnik Milan Bandić predstavio je, zajedno s predsjednicom Uprave Zagrebačkog holdiga Anom Stojić Deban i voditeljicom podružnice Zagrebparking Anom Preost, novu podzemnu garažu u naselju Novi Jelkovec – Jelkovec2 u Ulici Ladislava Šabana.
 
Podzemna garaža Jelkovec2, s kapacitetom od 237 parkirališnih mjesta, čini funkcionalnu cjelinu s nedavno otvorenom garažom Jekovec 1 koja se nalazi u neposrednoj blizini.
 
Vrtić, škola, bazen, dvorana, parking… sve to diže standard stanovanja, a sve je to dostupno za oko 10 tisuća Sesvećana koji ovdje žive – naglasio je gradonačelnik Bandić dodavši kako ovakav standard nemaju ni europske metropole razvijenije od Zagreba jer se otvorenjem ove garaže dobilo da na jedan stan ide skoro jedno parkirno mjesto.

Prema riječima Ane Preost, voditeljice podružnice Zagrebparking, naselje Sopnica Jelkovec sada ima 455 unutarnjih i 1996 vanjskih parkirnih mjesta. Garaža Jelkovec 2 namijenjena je samo za pretplatnike odnosno stanare za 40kn mjesečno i ovdje nema satnog parkiranja koji postoji u garaži Jelkovec 1.

U samom prostoru garaže neće biti prisutno osoblje,a za sve tehničke probleme treba se obratiti u javnu garažu Jelkovec 1.

Garaža ima lift i tri izlaza za pješake.


Gradu, gradonačelniku i Zagrebačkom holdingu su se zahvalili predstavnicima Vijeća Gradske i četvrti i Mjesnog odbora.