Nikoliću liječnici sastavljaju momčad za subotu

Autor: Boris Matijašević 12/4/2009 11:56

Nakon što su u prvom kolu Eurolige nakon odlične igre na gostovanju u Novom sadu svladali Vojvodinu sa 7:2, vaterpolisti Mladosti okreću se Jadranskoj ligi. U sklopu 9. kola ovg regionalnog, ali možda i najjačeg klupskog vaterpolo natjecanja u Europi, u goste ‘žapcima’ dolazi momčad Budve.

Mladost i Budvu na tablici dijeli samo jedno mjesto. Zagrepčani su četvrti a Budvani peti.

– Budva je izuzetno kvalitetna momčad, bez obzira što je promijenila dosta igrača. Mi smo s njima već igrali ove godine, na kvalifikacijskom turniru za Euroligu. Bilo je 9:9, no u tom trenutku smo i mi i oni već imali osiguran plasman pa je na temelju te utakmice teško donositi zaključke – izjavio je trener ‘žabaca’ Emil Nikolić.

Strateg Mladostaša u velikim je problemima kako sastaviti momčad za subotnji ogled. Hinić je bolestan i po svemu sudeći neće nastupiti jer ga Nikolić želi sačuvati za slijedeće kolo Eurolige i utakmicu protiv Barcelonete. Osim njega ozlijeđeni su i Buljubašić i Babić, dok su Muslim i Letica fizički iscrpljeni zbog nakupljenog umora. Dobra vijest je povratak Karača, kao i činjenica da je na utakmici u Novom Sadu prve euro-minute upisao šesnaestogodišnji Ante Vukičević.

– Očito, liječnici su ti koji će mi sastaviti ekipu za subotu – izjavio je Nikolić s dozom humora.

Dobra stvar za Mladostaše jest da je Budva sinoć igrala derbi Jadranske lige protiv Hercegnovskog jadrana koji je završio podjelom bodova. Teško da će se vaterpolisti Budve do subote potpuno oporaviti od sinoćnje utakmice.

Utakmica Mladosti i Budve na plivalištu na Savi igra se u subotu u 18 sati.