Nije produžen ugovor sa Stomatološkom poliklinikom

Autor: Ivanic-grad.hr 9/1/2014 13:29

Od 1. travnja 2014. godine u Ispostavi Doma zdravlja Zagrebačke županije u Ivanić-Gradu više ne djeluje ortodontska ambulanta Stomatološke poliklinike iz Zagreba, budući da HZZO nije produžio Ugovor sa Stomatološkom poliklinikom, već je umjesto toga, ugovore sklopio s određenih brojem ortodontskih ordinacija u Gradu Zagrebu, koje s Domom zdravlja Zagrebačke županije nemaju ugovor, odnosno nemaju obvezu pružati svoje usluge pacijentima u Ivanić-Gradu.

Budući da su trenutno građani Ivanić-Grada i okolnog područja, a riječ je prije svega u djeci, uskraćeni za pružanje navedene zdravstvene usluge, Grad Ivanić-Grad je zatražio očitovanje Ministarstva zdravlja i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje o tome u kojim ortodontskim ordinacijama na području Grada Zagreba koje imaju sklopljen ugovor s HZZO-om građani Ivanić-Grad mogu ostvariti svoje pravo na liječenje, a čije troškove podmiruje HZZO.

Isto tako, zatraženo je pronalaženje načina da netko od ugovornih subjekata s kojima sada HZZO ima sklopljene ugovore, umjesto Stomatološke poliklinike Zagreb s područja Grada Zagreba pruža usluge ortodontske zdravstvene zaštite u i Domu zdravlja Zagrebačke županije, Ispostava Ivanić-Grad, na način i u opsegu kako je to do rada radila Stomatološka poliklinika Zagreb. HZZO je dostavio odgovor u kojem daje popis ortodontskih ordinacija u kojima se može ostvariti zdravstvena zaštita za pacijente s područja Ivanić-Grada.