Ne volim riječ ambicija, ali imam ideju kako se Grad treba razvijati

Autori: Leonarda Lujić, FOTO: Jabuka TV 12/3/2015 13:32

U metodološkom smislu prijedlog proračuna za 2016. dobro je napravljen, ali nisam sretna što je on na tri agregacije i ne obuhvaća neke ambiciozinije planove i iskorake, komentirala je gradska zastupnica i bivša obnašateljica dužnosti gradonačelnika Sandra Švaljek u jučerašnjoj emisiji Zagrebački gradski informator na Jabuci TV. Dodala je kako proračun treba uvrstiti gradsku imovinu.

– Ja sam 2015. ulagala velike napore u aktiviranje gradske imovine, nismo uspjeli ostvariti prihode kakve smo očekivali, a taj se napor ne vidi ni u ovom prijedlogu proračuna. Imamo projekte poput Blok Badela, takav bi projekt bi utjecao na gospodarsku aktivnost, ali bi doprinosio i vrijednosti imovine u tom okruženju – dodala je Švaljek.

Osvrnula se i na trenutni populizam koji se pojavljuje u političkom životu Hrvatske.

– U tome veliku ulogu ima i akademska zajednica koja bi trebala upozoriti ljude da od financijskih obećanja nema ništa. Populizam gradonačelnika Milana Bandića nema utjecaja na financijski segment, nekome se to sviđa, nekome ne i neka bude tako kako je – komentirala je Sandra Švaljek.

U slučaju da proračun ne prođe 22. prosinca Zagrebu prijete novi izbori, no Sandra Švaljek smatra da će na to utjecati i situacija na nacionalnoj razini. Njena kandidatura još je upitna.

– Ne volim riječ ambicija, onda dolazi od latinske riječi častohleplje, a ja to ne želim. Parlamentarni izbori nisu pokazali nemoć gradonačelnika jer ga se percipira kao lokalnog čovjeka koji govori o komunalnim  temama. Mislim da imam određenu ideju kako bi se Grad Zagreb trebao razvijati i vidjet ću što ću s tom idejom. Mislim da Zagreb treba imati viziju, postoji još nedotaknutih područja u razvoju Grada, ali teško mi se trenutno odrediti – izjavila je gradska zastupnica.

Iako su rezultati referenduma tijekom emisije pokazali kako nešto više od 90 posto gledatelja želi vidjeti Sandru Švaljek kao gradonačelnicu, zaključila je kako su ankete često nesigurne kada se govori o reprezentativnom uzorku, ali da je ovakav postotak lijepo vidjeti.

>>> Gledajte ZAGI svake srijede u 21.00 sat samo na Jabuci TV <<<