NAKON PRVOG NATJECATELJSKOG DANA HRVATSKI SELEKCIJSKI TIM DJEVOJAKA DRUGI

Prijenos uživo možete pratiti na youtube kanalu ISF-a, te na Facebook stranicama Hrvatskog školskog sportskog saveza i ISF-a

Press materijal

Svečanim mimohodom 29 zemalja, otvoreno je 25. Svjetsko školsko atletsko prvenstvo na ASK Split.

Prisjećanjem na bogatu splitsku povijest, još od doba Dioklecijana, najavljena su atletska nadmetanja za djevojčice i dječake iz 29 zemalja s 5 kontinenata podijeljenih u školske i selekcijske ekipe.

Ovo je najveće Svjetsko školsko atletsko prvenstvo ikada u organizaciji ISF-a i Hrvatskog školskog sportskog saveza, a Hrvatska je imala čast biti domaćin.

Hrvatsku je predstavljala I. Gimnazija iz Osijeka, V. gimnazija Vladimir Nazora iz Splita, te dvije selekcijske momčadi.

Press materijal
Press materijal

 

 

 

 

 

 

 

Nakon prvog dana natjecanja, osječka gimnazija je trenutno na 15.mjestu, splitska ekipa na 15.mjestu, muška selekcijska ekipa je na 13. mjestu, a ženska na 2.mjestu.

Atletičari su se natjecali u sljedećim disciplinama: utrke na 100, 200, 400, 800, 1 500, 3 000, utrka s preponama na 100/ 110 i 300 metara, štafeta, skok u vis, skok u dalj, troskok, skok s motkom, bacanje diska, bacanje koplja i bacanje kugle.

Press materijal

Trenutno su na vodećoj poziciji školskih timova od djevojčica Belgija, za dječake Španjolska. Od selekcijskih timova na vodećoj poziciji kod djevojčica je Engleska, a kod dječaka Brazil.

16.svibnja očekuje nas drugi dan natjecanja, dok su 17.svibnja na rasporedu Trka prijateljstva na trogirskoj rivi, te susret nacija na splitskoj rivi. 18.svibnja očekuje nas Kulturni dan, te svečanost zatvaranja.

Press materijal
Press materijal

 

 

 

 

 

 

Prijenos uživo možete pratiti na youtube kanalu ISF-a, te na Facebook stranicama Hrvatskog školskog sportskog saveza i ISF-a.

Prijenos natjecanja uz komentatora i intervjue, možete gledati na Olympic channelu.