Nakon dva desetljeća vraća se ženski rukomet

Autor: Ivana Šimac 11/14/2014 17:29

U utakmici protiv Savenhofa Lokosice su gubile sa sedam golova, da bi na kraju izvuke remi. Malokoja ekipa je sposobna tako pasti i vratiti se na velika vrata, pa je pitanje jesu li cure spremne za aktualne prvakinje Europe, mađarskog Gyora.

– Sportaš se postaje kroz konstantan rad. U tom razdoblju postoji vrijeme stagnacije, vrije eksplozivnosti, a kada nastupi jedno ili drugo to se odmah i vidi. Moj posao je da svaku od djevojaka u ekipi i njihovu formu okupim i udružim u najbolju ekipu. Da smo iskusniji nakon par utakmica u Ligi prvakinja jesmo, da ćemo dati sve od sebe protiv Mađarica hoćemo. Iako su u Gyoru opsigurali prvo mjesto u skupini ne vjerujem kako neće dati sve od sebe – prokomentirao je Irfan Smajlagić, trener ŽRK Lokomotiva.

Tako je upravo rukometašicama Lokomotive uspjelo nakon gotovo 15 godina u Zagreb dovesti samo najbolje ženske rukometne klubove. Upravo ta kvaliteta više koju spominje i sam Smajlagić, mogla bi napuniti dvoranu dva Doma sportova.

– Ja mislim da se dižemo i da smo sve bolje, tako da sam sigurna da ćemo pružiti otpor i pokazati dobru igru unedjelju. Iako u Gyoru nema slabe igračice, mislim da je pivotkinja Heidi Loke najopasnija, odnosno pokretačica igre. Isto tako bit će nam lakše jer je Gerbitz na porodiljnom – rekla je Slovenka koja igra za Lokomotivu, Neli Irman.

U poluvremenu utakmice koja počinje u nedjelju u 18 sati, dijelit će se i karte za Europsko prvenstvo kojemu su domaćin Hrvatska i Mađarska. Gdje više razloga za napuniti Dom sportova i dati potporu našim Lokosicama.