Najvaljene nove vodene bujice

Autor: Ivana Šimac 2/17/2014 13:54

Prema informacijama iz Hrvatskih voda, tijekom noći s ponedjeljka na utorak, može se očekivati vodeni val iz Slovenije prema Hrvatskoj. Kako su neka područja Zagrebačke županije već poplavljena, dodatni rast vodostaja uvelike bi otežao situaciju.

– Mi smo u nedjelju održali i izvanrednu sjednicu Stožera kako bismo se pripremili za nadolazeće dane u kojima su najavljene obilnije padaline. Na moj zahtjev, sve operativne službe, uključujući Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije, Zavod za hitnu medicinsku pomoć Zagrebačke županije, Društvo Crvenog križa Zagrebačke županije i mnoge druge civilne i županijske udruge, nalaze se u stanju pripravnosti – objašnjava Rudolf Vujević, načelnik Stožera zaštite i spašavanja Zagrebačke županije.

Sve raspoložive snage su na terenu, a načelnik Stožera zaštite i spašavanja jednako tako ističe kako vrijeme do vodenog vala treba iskoristiti za pripremu terena, dostavu materijala te po potrebi angažiranja dodatnih snaga, koje su u stanju pripravnosti.

– Svi stanovnici Zagrebačke županije trebaju biti informirani. Neka prate obavijesti koje šaljemo putem medija kako bi znali kako reagirati pravovremeno i kako će najbolje ublažiti potencijalne opasnosti do kojih bi moglo doći – nastavlja Vujević.

Iako iz Hrvatskih voda upozoravaju kako trenutne prognoze vodostaja u Zagrebačkoj županiji nisu alarmantne, važno je biti spreman, jer prirodne sile često znaju iznenaditi.