Najčešća pitanja o IPL trajnom uklanjanju dlaka? Potražili smo odgovore u Salonu za uljepšavanje MarTina!

IPL je tehnologija pulsirajućeg svijetla visokog intenziteta, a njezinom primjenom na koži dlačica otpada te se sprječava njezin ponovni rast.

Što je IPL?
To je kratica za intenzivnu pulsnu svjetlost pomoću koje uništavamo korijen dlake. Melanin, odnosno boja u dlaci apsorbira tu svjetlost te ju pretvara u toplinu. Taj se proces naziva termoliza. Postoje tri faze rasta dlaka, nama je za uklanjanje zanimljiva faza gdje je dlaka spojena s korijenom.

Šteti li IPL tretman koži zračenjem?
Ne, IPL ne zrači, on nije ultrazvuk tj. nije zračenje. Djeluje isključivo na dlaku.

Koliko boli tretman uklanjanja dlačica?
Bol odnosno osjet ovisi o gustoći dlaka te može malo peckati, ali u usporedbi s klasičnom depilacijom možemo reći da je tretman bezbolan. Ako i pecka to će biti tijekom prva dva tretmana, sa svakim sljedećim bol se smanjuje, a kada više ne pecka znači da smo postigli rezultat tj. da smo uklonili dlaku. Za to je najčešće potrebno od 4 do 7 tretmana.

Jesmo li se time zauvijek riješili dlačica?
Ispravnije bi bilo reći da je to dugotrajno rješenje problema s dlakama. Razlog tomu je jer se dolazi na održavanje tj. jedan tretman godišnje s obzirom na to da svima rastu mlade dlake. Ono što je važno napomenuti TRAJNO se rješavamo svakodnevnog čupkanja, uraslih dlaka, odlazaka na depilacije, boli i ostalih problema.

Kako razlikovati tj. prepoznati kvalitetan i učinkovit IPL uređaj od nekvalitetnog odnosno štetnog?

Klijent prije nego se odluči za tretman može provjeriti s kojim uređajem će se isti izvoditi. Proučite web stranicu od tvornice uređaja. Zatražite CE MED certifikate i potvrdu u kojem europskom institutu je aparat testiran. EFB Beaute IPL uređaj Adena s kojim radimo u Salonu za uljepšavanje MarTina je proizveden u Parizu. Klinički je testiran u institutu u Lyonu- DERMSCAN. Isti institut je odobrio rad na ljudskoj koži. Nije testiran na životinjama. Nekvalitetni uređaji su izrađeni od jeftinih filtera koji propuštaju ultraljubičasto i infracrveno zračenje koje je štetno za kožu i često zna rezultirati opeklinama na koži klijenta.

Za dodatna pitanja obratite se Salonu za Uljepšavanje MarTina, Kninski trg 17 u zagrebačkom naselju Vrbik.

Preporuka za prvi tretman:
* dlačice vidljive iznad površine kože
* izbjegavati solarij 1 tjedan prije

OBAVEZNA je REZERVACIJA termina na 099-7566-538

Facebook: Salon za uljepšavanje MarTina

Instagram: Salon za uljepšavanje MarTina