Na sesvetskom Rasadniku planirana izgradnja velikog gradskog parka

Rasadnik Sesvete

Autor: Tamara Marković, FOTO: Jabuka TV 5/24/2016 13:27

Na lokaciji sesvetskog Rasadnika, planirana je izgradnja velikog gradskog parka, po uzoru na Bundek i Maksimir. Dio šume i rasadnika u vlasništvu je Kaptola, koji će zemlju ustupiti gradu za uređivanje. 

 – Ovdje želimo dobiti Bundek i Maksimir na jednom mjestu. Želimo da se ovaj prostor uredi u veliki gradski park, te da se također urede prilazne staze pješačko biciklističke, kako bi Sesvečani mogli uživati u slobodno vrijeme. Želimo im omogućiti da se mogu rekreirati i živjeti zdravim životom u središtu svoga mjesta koje ima 93 000 stanovnika – izjavio je Radoslav Dumančić, predsjednik Udruge Sesvete.

Gradnja parka se očekuje tijekom sljedećih godina, a završetak biciklističke staze do kraja ove godine.

– Najprije moram reći da idemo po etapama, ne volim se zalijetati. Nisam čovjek koji daje nekakva dugogodišnja obećanja, ali na ovom prostoru bi se stvarno mogli ujediniti Bundek i Maksimir, da to bude istočni raj grada Zagreba. Vijeće gradske četvrti sa Udrugom Sesvete surađuje od prvog dana i mi smo ove godine već dali jedan određeni dio novca za izradu projekta pješačko-biciklističke staze koja će ići od Zagrebačke ulice tu do Rasadnika – navodi Dražen Markota, predsjednik Vijeća gradske četvrti Sesvete.

Na projektu rade profesori sa Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu, a gradit će se šetalište, jezero, staze za trčanje, šetnica kroz šumu i klupe.

– Hvala svima koji su inicirali da ovo uredimo, sada imamo odgovornost na državnoj i gradskoj razini. Dogovorit ćemo i s Kaptolom, sve možemo napraviti kada smo zajedno – istaknuo je Milan Bandić, gradonačelnik grada Zagreba.