MNK Dinamo ipak može igrati u Domu sportova

Autor: Ivana Šimac 11/14/2014 12:39

Vezano za lažnu tezu koja se provlači kroz medije i javnost da je MNK Futsal Dinamo izbačen iz Doma sportova te da im je zabranjeno odigravanje utakmica obavezni smo demantirati tu tezu i iznijeti činjenično stanje, a ono je upravo suprotno.

Prvi javni izlaz u javnost koji je imao MNK Futsal Dinamo imao je na ŠRC Šalata, dakle na objektu koji je pod našim upravljanjem (ustanove Upravljanje sportskim objektima). Prvenstvenu utakmicu protiv Siscije MNK Futsal Dinamo odigrao je u Domu sportova u dvorani 2., također objektu kojim upravlja Ustanova.

Božićnu Humanitarnu utakmicu koju organizira MNK Futsal Dinamo sa Finskom ekipom dogovorili smo da se odigra u dvorani Cibona također objektom kojim upravlja ustanova za Upravljanje sportskim objektima.

Iz svega ovoga, nedvojbeno proizlazi da su vrata svih naših sportskih objekata za MNK Futsal Dinamo OTVORENA.

Vodstvo kluba je na desetine puta bila na dogovoru sa upravom Ustanove i dvorana te su uvijek bili primljeni na razgovor u pravilu bez rezerviranih termina.

Pri inicijalnom razgovoru oko odigravanja utakmica u Domu sportova odmah smo im dali do znanja da će to biti skoro nemoguće organizirati, isključivo zbog prevelike zauzetosti „dvorane 2“, koju koriste desetine klubova temeljem Programa javnih potreba u sportu Grada Zagreba, što je naš apsolutni prioritet i koji termini se definiraju početkom godine.

Svi traženi termini koje su tražili gospoda iz MNK Futsal Dinamo bili su i jesu zauzeti.

No, upravo da bi izbjegli eventualne „političke“ predznake rekli smo da ćemo ipak pokušati neke stare i redovne korisnike (redom prvoligaški klubovi u nekoliko sportova koji se natječu u ligi prvaka) pomaknuti ili otkazati kako bi eventualno odigrali jednu ili dvije utakmice u Domu sportova.

Dakle, nije im bilo obećano odigravanje svih utakmica, nismo potpisali ugovor o odigravanju utakmica, nismo im rezervirali termin, samo smo imali dobru volju da pomognemo ovu lijepu sportsku priču, koja nam se očito razbila o glavu što nas je jako rastužilo.

Odgovorno tvrdimo, isključivo i smo zbog prezauzetosti termina u dvorani nismo mogli udovoljiti svim traženim terminima MNK Futsal-Dinamo. Buka, rezonanca ili drugi razlozi koji se pojavljuju u javnosti i natpisima nikada nisu bili naši argumenti.

Za ilustraciju iznijet ćemo tražene termina za odigravanje utakmica MNK Futsal Dinamo:

  • 24. – 26. listopada 2014. bilo Europsko prvenstvo u boksu za juniore.

Za termin 15. – 16. studenog 2014.

  • Za termin 15. studenog 2014. održava se međunarodni karate turnir dogovoren početkom godine

  • Za termin 16. studenog 2014. Liga prvaka rukomet.

Za traženi termin 29. – 30. studenog 2014.

  • 29. studeni 2014. Međunarodni taekwondo turnir

  • 30. studenog 2014. utakmice kutije šibica oba natjecanje definirana početkom godine.

  • Uz sve ovo, dnevno traju redoviti treninzi stalnih korisnika koji svoje redovne utakmice igraju kroz tjedan zbog zauzetosti „dvojke“.

Dvorana 2 Doma sportova je zasigurno najzauzetiji sportski prostor u Hrvatskoj, u Zagrebu to sigurno je, jer mi upravljamo skoro svim sportskim objektima u Zagrebu i imamo uvid u to.

Korištenje dvorane 2 Doma sportova definira se početkom godine, uz desetine klubova i sportova koji je koriste za svoje treninge i utakmice, isto tako veliki je broj i turnirskih natjecanja te slobodnih termina uistinu nema.

Gore navedeno isključivo je jedini razlog zbog kojega MNK Futsal Dinamo ne može sve svoje utakmice odigrati u Domu sportova, sve druge razloge odbacujemo, a vodstvo kluba pozivamo da još jednom razmisle o korektnosti svojih postupaka.


Ustanova za upravljanje sportskim objektima