Mladost u golijadi bolja od Jadran Herceg Novog

Mladost nastavlja s dominacijom u Regionalnoj vaterpolo ligi ove sezone

U pravoj golijadi Žapci su bili bolji od Jadran Herceg Novog rezultatom 20:15. Najbolji kod Mladosti bili su Antonio Petković i Miloš Ćuk s po četiri pogotka dok je kod gostiju iz Crne Gore najbolji bio Marko Petković sa šest pogodaka.

– Večeras se igrao rukomet, a ne vaterpolo! Primili smo previše golova, puno golova s pozicionom obranom što mi nije drago. Vjerujem da je to iznimka i najvažnije je da smo pobjedili. Težak i zahtjevan protivnik, baš kako smo i očekivali. Pred nama je sada zahtjevno gostovanje, ali mi nastavljamo dalje u istom ritmu – izjavio je trener Mladosti Zoran Bajić.

Mladost je pobjedom nad crnogorskim prvakom potvrdila vodeću poziciju na tablici Regionalne lige s 12 bodova. Iz utakmice u utakmicu, Žapci potvrđuju visoku formu i želju za pobjedom, a protiv Jadrana se čak osam igrača upisalo među strijelce.

– Nismo odigrali obranu kako smo se dogovorili, ali napad je radio odlično na način kako smo i htjeli. Uzeli smo pobjedu i sva tri boda, što je najvažnije! – izjavio je igrač Mladost Lovre Miloš.

Utakmicu je s tribina pratio pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade Grada Zagreba Milan Pavelić u društvu HAVK Mladost Ane Stojić Deban. Žapce je bodrio i izbornik hrvatske vaterpolo reprezentacije Ivica Tucak te vaterpolo legende Perica Bukić i Dubravko Šimenc u pratnji kćerke Nike. Poseban razlog za slavlje na utakmici imao je igrač Cosmin Radu koji je slavio 39. rođendan te mu je maskota Mladosti Žabac uručio rođendanski poklon.

Nakon gostovanja u Splitu, iduća utakmica na bazenu na Savi je u subotu, 24. studenog kada u sklopu Regionalne lige Mladost dočekuje Mornar Brodospas. Ulaz na utakmicu je besplatan uz iznenađenja za posjetitelje.