Mladost: Jug je favorit, ali pokazat ćemo zube

Mladost

Autor:: Tin Jandrašek 6/4/2010 15:33

Dva najjača hrvatska kluba Mladost i Jug sastaju se u finalu domaćeg vaterpolskog prvenstva. Igra se na tri pobjede, a prva je utakmica na rasporedu u subotu, 5. lipnja, u 20 sati.

-.-Slavko Midzor/ PIXSELL-.-Trener Madosti Emil NikolićTrener Mladosti Emil Nikolić respektira Jug i smatra ih velikim favoritima, ali istovremeno vjeruje u svoje igrače i, kako kaže, očekuje dugu borbu za naslov prvaka.

– Nadam se da počinje velika serija Mladosti – započeo je Nikolić.

Nikolić: Očekujem dugu finalnu seriju

– Podigli smo se u formi i s velikom dozom optimizma odlazimo u Dubrovnik, iznenaditi favorizirani Jug, koji je u posljednjim međusobnim utakmica s nama, uvijek izlazio kao pobjednik – rekao je trener Mladosti, koji je potom objasnio zbog čega su Dubrovčani u ovom trenutku ipak kvalitetniji.

– Jug stvara momčad godinama i nema nekih velikih promjena; imaju tradiciju rukovođenja klubom, što nije bio slučaj u Mladosti koji je često mijenjao trenere – pojasnio je Nikolić.

– Bit će to jedna neizvjesna utakmica i očekujem dugu finalnu seriju u kojoj bi mi mogli čak i iznenaditi. Očekujem da ćemo se dostojno suprostaviti i pokazati zube – rekao je Emil Nikolić te se osvrnuo i na talijanski sudački dvojac koji će dijeliti pravdu u finalu.

-.-Jurica Galoic/ PIXSELL-.-HAVK Mladost‘Jug je bolji, ali to treba pokazati u bazenu’

– Mislim kako će suditi s mnogo isključenja, tako da ih tijekom utakmice očekujem oko 30-ak s jedne i druge strane. Na nama je da se što bolje priviknemo na njih – izjavio je strateg Mladosti te dodao kako je zdravstveno stanje Žabaca u redu, te kako su svi motivirani da u finalu naprave jednu veliku stvar.

– Na Jugu je imperativ da osvoje prvenstvo Hrvatske. Ne želim stvarati pristisak kod svojih igrača. Jug je bolji, ali to treba pokazati u bazenu – završio je trener Mladosti Emil Nikolić, a okupljenim novinarima obratio se i Igor Hinić koji također gaji određeni optimizam uoči finala.

Hinić: Za pobjedu je ključna koncentracija

– Dosta smo se digli u zadnjih mjesec dana i to nam daje optimizam za Jug, koji je ipak kvalitetnija momčad s više igrača sa ekstra klasom, što ćemo mi pokušati anulirati – rekao je Hinić, te dodao kako će za pobjedu biti ključno držati koncentraciju sve četiri četvrtine.