Mladić iz Rudeša trenirat će pod paskom Wengera

Autor:: Nike 11/17/2010 15:51

U sklopu projekta Chance (Šansa) , koji je Nike organizirao na svjetskoj razini u više od 40 zemalja, Nike Hrvatska omogućio je jedinstvenu šansu mladim, neafirmiranim nogometašima da sudjeluju u testiranju u Arsenalovom kampu te izbore potpisivanje jednogodišnjeg Ugovora za članstvo u nogometnoj Nike akademiji u Londonu.

U organizaciji Nike-a Hrvatska i Nogometne akademije HNS-a kao partnera, u petak je u Sesvetama na terenima akademije održano testiranje i odigrana probna utakmica unaprijed selektiranih igrača 2., 3. i 4. lige u dobi od 17 – do 19,5 godina. Tom su prilikom odabrana dvojica nogometaša koji će od 19. do 23. siječnja 2011. sudjelovati u Arsenalovom kampu u Londonu i svojim se igrama pokušati izboriti za jednogodišnje članstvo u Nike nogometnoj akademiji koja počinje u jesen 2011. godine.

U komisiji je bio i Silvio Marić

Komisija koja se sastojala od instruktora HNS-a, proslavljenog bivšeg reprezentativca Silvija Marića te predstavnika Nike-a, odabrala je Stijepa Njiru (NK Konavaljanin, 3. liga) i Filipa Zelića (NK Rudeš, 2 liga) kao igrače koji će zahvaljujući svojim nogometnim sposobnostima predstavljati Hrvatsku u Chance projektu. Time će se Stijepo i Filip pridružiti preostaloj 98-orici odabranih iz cijelog svijeta koji će uz organizirani program posjete ekskluzivnoj Nike Town trgovini u centru Londona te sudjelovanje na utakmici Arsenal – Wigan, proći kroz trodnevno testiranje pod strogom palicom trenera Nike akademije, trenera iz engleske nogometne reprezentacije te Arsene Wengera, trenera Arsenala.

Svoje mjesto u Nike akademiji u konačnici će zaslužiti osam najboljih kandidata kojima će biti osigurani pristup vrhunskoj opremi, iznimnim uvjetima u engleskim trenažnim centrima te rad s elitnim trenerima, nutricionistima, psiholozima i fitness stručnjacima. Svi troškovi jednogodišnji boravka u Velikoj Britaniji su u potpunosti pokriveni, a igrači će cijelo vrijeme svog boravka u kampovima biti pod patronatom branda Nike.

Projekt Chance jedinstven je i dugoročan Nike-ov projekt koji mladim igračima pruža neponovljivu šansu da se dokažu na svjetskoj nogometnoj sceni, poboljšaju razinu svoje igre te potpišu profesionalne ugovore s poznatim klubovima. Projekt je lansiran u Južnoj Africi u lipnju 2010., a jedan od njegovih glavnih promotora je i menadžer Arsenala Arsene Wenger.

-.-press materijal-.-Igrači će u Londonu imati vrlo intenzivan 5-dnevni ciklus testiranja, te će se izabrati najboljih osam. U tom će vremenu imati priliku susresti se sa brojnim svjetskim igračima koji nose Nike modele kopački, među kojima je i naš proslavljeni reprezentativac Luka Modrić. Luka već dulje vrijeme igra u prepoznatljivim, modernim i kvalitetnim Nike Mercurial kopačkama koje nose i Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimović, Ribery, Robinho i mnogi drugi. Od ostalih slavnih Nike igrača, čiji je odabir modela kopački nešto drugačiji, valja istaknuti Cesca Fabregasa, Waynea Roonesa, Wesleya Sneijdera i drugih.

Ispunjenje sna za Filipa Zelića i Stijepe Njire

Pobjednici natjecanja Chance za Hrvatsku su: Filip Zelić 1992. godište, napadač NK Rudeša iz Zagreba i Stijepo Njire, 1991. godište, desni vezni NK Konavaljanina iz Čilipa.

– Iznimno sam sretan radi činjenice da sam postigao ovaj uspjeh i veselim se odlasku u London gdje ću među brojnim igračima iz cijeloga svijeta pokušati zakoračiti stepenicu više i biti izabran među osam najboljih – izjavio je Filip Zelić

– Ne znam što da kažem. Sretan sam do te mjere da ne znam što da kažem. Pa ovo je ispunjenje moga sna. Biti dio tog selekcijskog procesa i otići u London u Arsenalov kamp. Pitam se da li sam mogao nešto ljepše zamisliti. Hvala trenerima koji su me izabrali, hvala Nike-u što je omogućio i nama ovakvu priliku. Oduševljen sam – rekao je Stijepo Njire

– Ovakva šansa koju su ovi igrači dobili preko projekta Chance je stvarno odlična prilika i želim da dečki odu opušteno u London te tamo pokažu svoje neosporne igračke kvalitete i nadam se da će bar jedan od njih dvojce proći među osam i biti dio jednogodišnjeg ciklusa u NIKE akademiji – izjavio je naš bivši reprezentativac i član komisije, Silvijo Marić.