Mladi dizajneri izazvani na ‘Modu za ponijeti!’

11/24/2009 21:54

Kultura promjene SC-a i centar GRAD iz Beograda otvorili su natječaj za sudjelovanje u prvoj zagrebačkoj ’Modi za ponijeti’.


’Moda za ponijeti’ fokusirana je na stvaranje, razvijanje i adekvatno promoviranje scene koju čine mladi, inovativni i progresivni dizajneri. Sve nove, originalne ideje, eksperimenti u pogledu materijala, krojeva, prezentacije rada su dobrodošli, kažu organizatori. 

Projekt Moda za ponijeti predstavlja specifičnu poveznicu mode i umjetnosti, gdje se moda predstavlja iz ugla mladih perspektivnih autora koji do sada nisu imali dovoljno mogućnosti za promociju. Spomenuti projekt inicirala je primijenjena umjetnica Ljudmila Stratimirović u Beogradu 2007. godine kada je održano šest izložbi koje su okupile više od dvadeset srpskih autora.  

U posljednje dvije godine broj sudionika i publike se intenzivno povećavao tako da danas Moda za ponijeti okuplja više od šezdeset izabranih autora i slovi za jedan od najposjećenijih događaja u Beogradu te vrste.

Ovim putem Zagreb postaje nova destinacija širenja ovog projekta koji za cilj ima okupljanje i povezivanje umjetnika po čitavoj regiji.   Prva zagrebačka ‘Moda za ponijeti’ održati će se 11. i 12. prosinca u sklopu festivala Velesajam kulture u Studentskom centru. Tom će prilikom biti predstavljeno nekoliko dizajnera iz Srbije, kao i izbor domaćih dizajnera prijavljenih na natječaj.  

 Svi zainteresirani informacije o svojim radovima, nekoliko fotografija i kratak CV mogu poslati na ivana.sansevic@gmail.com
Krajnji rok za prijavu radova je 4.12. Po isteku natječaja autorica projekta Ljudmila Stratimirović napravit će selekciju prijavljenih radova koji će biti predstavljeni na prvoj zagrebačkoj ‘Modi za ponijeti!’.   Kotizacija za sudjelovanje u projektu iznosi 150 kuna, a izložba je prodajnog karaktera.