Ministarstvo turizma osiguralo 5 milijuna kuna za razvoj cikloturizma na kontinentu

Ministarstvo sufinancira do 90 posto opravdanih/prihvatljivih troškova provedbe pojedinačnog projekta

TEKST: Press materijal

Ministarstvo turizma objavilo je javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora u okviru Programa razvoja cikloturizma na kontinentu. Ministarstvo turizma i ove je godine u proračunu osiguralo 5 milijuna kuna.

Sredstva Programa razvoja cikloturizma na kontinentu namijenjena za jačanje biciklističkog turizma na kontinentu kroz trasiranje, uređenje i označavanje biciklističkih ruta na raspolaganju su javnom sektoru – jedinicama područne (regionalne) samouprave.

Program razvoja cikloturizma na kontinentu ima važnu ulogu u razvoju kontinentalnog turizma što u konačnici doprinosi ravnomjernijem turističkom razvoju, produljenju turističke sezone i pozicioniranju Hrvatske kao destinacije raznolike i bogate turističke ponude. Cikloturizam u tom segmentu ima iznimno značajnu ulogu te gotovo 60 milijuna poklonika diljem Europe koji u potrazi za aktivnim odmorom sve češće biraju Hrvatsku kao glavno odredište. Važno je stoga sustavno i organizirano okrenuti se razvoju cikloturizma na kontinentu, a kroz Program razvoja cikloturizma te osiguravajući bespovratne potpore aktivno pružamo podršku javnom sektoru i jedinicama regionalne samouprave u jačanju ovog sve važnijeg oblika turizma“, izjavio je ministar turizma Gari Cappelli.

Sufinancira se izrada prometnih elaborata u svrhu trasiranja i označavanja cikloturističkih ruta; izrada/postavljanje signalizacije/info ploča duž cikloturističkih ruta, uključujući oznaku EuroVelo rute. Nadalje, uređenje/opremanje cikloturističkih ruta i servisnih stanica za popravak bicikala duž cikloturističkih ruta,  izrada karata, zakup zajedničke web domene na razini županije, izrada ili dorada web stranice na razini županije, izrada ili dorada županijske mobilne aplikacije, izrada standarda za „bed&bike“ smještajne objekte postavljanje brojača biciklističkog kretanja/ prometa na graničnim prijelazima na drugim međunarodnim pravcima biciklističkih ruta.

Ministarstvo sufinancira do 90 posto opravdanih/prihvatljivih troškova provedbe pojedinačnog projekta. Minimalni iznos sredstava koji je moguće ostvariti po projektu iznosi 100.000,00 kn, dok je maksimalni iznos 500.000,00 kn.

Javni poziv otvoren je od 26. veljače do 16. ožujka 2018. godine. Više informacija o uvjetima, uključujući potrebne obrasce objavljeno je na službenim web stranicama Ministarstva turizma na sljedećoj poveznici: http://www.mint.hr/javni-pozivi-11414/11414