MILAN BANDIĆ O UKRADENOJ BISTI IVE LOLE RIBARA: Drag mi je Lola, ali istina mi je još draža

U nedjelju oko 14:45 policiji je prijavljena krađa biste Ive Lole Ribara, koja se nalazi na Prilazu baruna Filipovića. Policijska istraga je u tijeku, te se za počiniteljem još uvijek traga. Stranka ‘Neovisni za Hrvatsku’ predložila je još ranije uklanjanje biste Ive Lole Ribara, no zahtjev im je u Gradskoj skupštini odbijen. Vandalsko obezglavljivanje spomenika antifašističkog velikana komentirao je i gradonačelnik Milan Bandić, koji obećaje ponovno postavljanje spomenika.

– Drag mi je Lola, ali istina mi je još draža. Ja sam uvjeren da će počinitelji djela biti pronađeni i da će bista biti vraćena na svoje mjesto. Da li je to uzeo fan Ive Lole Ribara ili netko tko je manji fan? U svakom slučaju, ako se pronađe bista, vratit ćemo ju bez troška tamo gdje je bila. Sramota je to što se događa. Ako ju ne pronađemo, dolit ćemo novu bistu i vratiti je tamo gdje je bila – naveo je Bandić.

Nestanak biste komentirao je i gradski zastupnik Renato Petek.

– Jučer sam išao na to mjesto vidjeti. To je samo nastavak problema koji mi imamo u društvu, a to je pitanje tolerancije. Problem je što nemamo razumijevanja za nekoga tko razmišlja na drugačiji način i zbog toga imamo ovakve ispade – zaključio je Petek.

Građani su već ranije tražili i postavljanje kamera ili drugog oblika nadzora nad ovim spomenikom koji je već dva puta bio išaran ustaškim obilježjima.