Med, voćne rakije i kozji sir na seljačkoj tržnici

Autor:: T.M./Svetanedelja.hr 5/18/2011 11:05

Svetonedeljska tržnica koja je otvorena prije četiri dana nudi brojne domaće poljoprivredne proizvode poput svježeg kozjeg sira, prirodnog soka od jabuke, voćnih rakija i ekološkog brašna. Mnogi građani Svete Nedelje zadovoljni su što na jednom mjestu mogu dobiti domaće proizvode od meda, pa i gljive i cvijeće.

Svetonedeljska seljačka tržnica započela je 14. svibnja na glavnom gradskom Trgu Ante Starčevića. Na svečanosti otvorenja svetonedeljske seljačke tržnice dobrodošlicu je svim nazočnima zaželio gradonačelnik Drago Prahin, a među njima i voditeljici Odsjeka za ruralni razvitak i šumarstvo u Zagrebačkoj županiji Gordani Matašin, pročelniku Ureda za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba Emilu Tuku, predsjedniku svetonedeljskog Gradskog vijeća Freddyju Buriću i svim gradskim vijećnicima.

Na tržnici proizvođači kolača i suvenira

Autor projekta koji se pripremao nekoliko mjeseci je Damir Kovačić, a koordinator Robert Črep.

U projekt je uključeno više od trideset poljoprivrednih proizvođača sa područja Grada Sveta Nedelja i bliže okolice. Poljoprivredni proizvođači na tržnici prodaju isključivo vlastite proizvode za koje imaju sve potrebne dozvole i registracije. Uz poljoprivredne proizvođače na tržnici nastupaju i registrirani proizvođači kolača i tradicijskih suvenira. Svi proizvodi na seljačkoj tržnici su zdravstveno ispravni te pod kontrolom nadležnih institucija.

Seljačka tržnica raditi će svake subote u vremenu od 8 do 13 sati na glavnom gradskom trgu.