Massimo priprema `sofisticirani tulum` u Kerempuhu

Massimo Savić otpjevao je emotivnu pjesmu

Autor: Bojana Križić 5/5/2010 19:57

Siniša Bužan-.--.-Neki su glazbenici stvoreni za velike dvorane, snažan zvuk i elektriku, dok drugi teže onom prisnom odnosu s publikom u kazalištu. Massimo Savić prepoznao se u ovoj drugoj grupi. Na turneji ‘Vještina’ u 2006. godini kazališni koncerti pokazali su se kao najbolji, čemu svjedoči sam pjevač, ali i tri rasprodana koncerta u Gavelli i iznimno hvaljeni nastupi po kazalištima diljem Hrvatske.

– Za mene postoji nekoliko vrsta muziciranja i svi su punopravni. Jednim od njih dočarava se sva silina elektroničke glazbe, a tu je i onaj akustični sa što manje struje. Sva sreća pa je Eric Clapton snimio album ‘Unplugged’ i to ime pretvorio u termin za kazališne koncerte kakve smo organizirali – kaže Massimo.

Zbog ove ljubavi prema akustici i mirnoj atmosferi ne čudi što se ovaj renomirani glazbenik vraća na kazališne daske. U kazalištu Kerempuh 24. će svibnja nastupiti s desetak glazbenika koje još ne želi otkriti.

– Kad god na koncertima krenemo svirati nešto tiše, zvuk se enormno popravlja i to zvuči fantastično. Želimo da se publika osjeća kao da smo se našli na kakvom sofisticiranom tulumu, bit će to opuštena večer uz apsolutno uživanje u glazbi. Dobili smo, naime, strašno puno upita zašto tako dugo nismo svirali u Zagrebu. Dat ćemo se sto posto, nema štednje energije – ističe Massimo.

Govoreći o repertoaru predstojećeg koncerta Massimo napominje da publiku očekuje paleta notnih boja i vještina – od Beatlesa i Charlieja Richa do Franka Sinatre, Sjaja u tami i naravno pjesama s albuma “Sunce se ponovo rađa” objavljenog krajem 2008. godine. Ovo će također biti jedan od posljednjih koncerata vezanih uz album ‘Sunce se ponovno rađa’ jer se, priča Massimo, sprema snimanje novoga albuma za kojega materijal ‘jednostavno moli da bude snimljen’.

U pauzi između snimanja, Massimo vrijeme provodi sa svojim dvjema princezama u toplini obiteljskog doma. Supruga Eni i 17-godišnja kći Mirna njegovo su omiljeno društvo uvijek, pa i između napornih koncerata, snimanja i probi.

– Supruga i kći uvijek su mi najbolje društvo i s njima pokušavam provoditi što više vremena. Prije početka snimanja novog albuma zasigurno ću par dana odmarati uz svoje dvije princeze – priča nam Massimo.