Mamić: Dinamo nije najbolji, tu je i Partizan

Zdravko Mamić

Autor:: Tin Jandrašek 2/4/2010 11:54

-.--.-Zdravko Mamić na zagrebačkom aerodromu nakon povratka iz Amsterdama 2007. godineČelnik Dinama izjavio je za srpski Kurir kako su Dinamo i Partizan uvjerljivo najbolji klubovi bivše Jugoslavije.

– Mislim da prvo mjesto dijele Partizan i Dinamo, zatim slijedi Crvena zvezda, pa Hajduk i Slaven Belupo, a odmah iza njih je i Široki brijeg – rekao je Mamić, koji je Srbiji zaželio uspjeh na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

– Sretan sam zbog uspjeha Srbije i znam da ima mnogo onih koji će mi to zamjeriti, ali usprkos njima, ja ću vam držati palčeve u Južnoj Africi. U Srbiji imam mnogo prijatelja sa kojima se čujem i sa kojima sam u odličnim odnosima – izjavio je Mamić.

Dotaknuo se Maminjo i neizbježne teme koju često zagovara a to je formiranje regionalne lige koju je i sam inicirao prije nekoliko godina. Još prije pet godina bio sam začetnik te ideje, ali su ekstremni pojedinci to iskoristili da bi me prikazali kao jugonostalgičara i protivnika Hrvatske.

– Smatram da u tom trenutku ta priča nije dovoljno razmatrana među klubovima – mišljenja je bio čelnik Dinama, te nastavio:

-Države sa prostora bivše Jugoslavije međusobno surađuju u gospodarstvu, kulturi i glazbi, a samo mi u nogometu stojimo. Nogomet nam propada, a mi ne radimo ništa. Zbog toga mislim da smo glupi, nesposobni i primitivni – rekao je Mamić.

Pixsell-.--.-Zdravko MamićNa pitanje tko bi sve sudjelovao u toj ligi i kakva bi bila mogućnost odlaska u Europu iz nje, Mamić je također imao spreman odgovor. U toj ligi trebali bi nastupati po dva ili tri kluba iz svake od šest zemalja, a onda bi najjači ljudi u državi trebali izlobirati u Europi da se to prihvati. Treba se pronaći model za prolaznost u euro natjecanja i to se treba dogovoriti – izjavio je Mamić, te nastavio kako je UEFA naša majka, a mi njena djeca, te je normalno za očekivati kako će nam pomoći.

– Niti jedan klub sa ovih prostora ne živi na tržišnim osnovama, već od političkog marketinga i prodaje najboljih igrača, što nije dobro – izjavio je Mamić koji smatra da je osnivanje jedne takve regionalne lige više nego realno a sigurnost tih utakmica bi trebalo prepustiti državama. Mamić je ponudio jedno od rješenja.

– Navijači godinu ili dvije možda ne bi išli na gostujuće utakmice. Potrebno je poboljšati infrastrukturu, a uvjeren sam da će i od TV prava doći značajan dio prihoda – završio je Zdravko Mamić.