Maknite aute u garaže da drveće ne padne na njih

Nevrijeme u Zagrebu

Autor: Jelena Jakšić 8/9/2013 16:37

Aute parkirajte u javne garaže i zatvorite prozore, savjetuje Ured za upravljanje u hitnim situacijama uoči jakog nevremena koje se očekuje danas u poslijepodnevnim ili sutra u jutarnjim satima.

– Naše su službe u pripravnosti, no ističem kako se ne može istovremeno intervenirati na svim mjestima, već prema listi prioriteta – kazao je Pavle Kalinić iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba i građane poziva da svoja automobile sklone u javne garaže ili u garaže trgovačkih centara.

– Osim korištenja javnih garaža, dogovara se i korištenje garaža robnih centara pa će tako građani svoje automobile, za sada, moći parkirati u garažama tržnog centra Spar u Retkovcu, Arene centra na Laništu, Metrou u Jankomiru i Sesvetama te u Avenue Mallu – najavljuje Kalinić i dodaje kako će se javnosti upoznati i s ostalim garažama koje dopuste besplatno korištenje.

Opasnost od jake tuče i oluje za Zagreb i okolicu dolazi od servisa Meteoalarm, a Kalinić građane poziva da se pridržavaju mjera opreza.

– Iako nema mjesta panici jer je riječ o promjeni vremena koja se dogodi tri do pet puta godišnje, maknite aute s ceste jer bi moglo doći do rušenja starih stabala – kazao je i priznao kako se nada da će nevrijeme ipak zaobići Zagreb i okolicu.

Iz Ureda gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, a u organizaciji Ureda za upravljanje u hitnim situacijama i ZG Holdinga, od danas pa sve do subote do 12 sati, građanima je osigurano besplatno parkiranje u gradskim javnim garažama: Tuškanac, Svetice, Langov trg, Petrinjska, Kvaternikov trg, Gorica i Rebro.