Lučko dobilo igralište vrijedno 4 milijuna kuna

11/17/2009 8:26

Zagrebačka sportska ponuda od danas je bogatija za još jedan objekt. U Lučkom, neposredno uz glavnu tribinu travnjaka na kojem svoje utakmice igra drugoligaš NK Lučko, niknulo je nogometno igralište s umjetnom travom najviše kakvoće i rasvjetom. Svečanost otvorenja privukla je mnoge sportske djelatnike i gospodarstvenike, a prvi im se obratio Petar Plahutar, predsjednik NK Lučko, izvršni direktor novootvorenog centra i glavni začetnik njegova otvorenja.

-.-Ivan Radovic-.- – Ja stanujem tu preko puta i imamo odličan pogled na igralište. Jednom prilikom vidio sam dijete kako je za vrijeme igre upalo u lokvu vode. Tada sam samome sebi rekao da ovako dalje ne ide, da nešto pod hitno treba promijeniti. I eto, tako smo krenuli – rekao je Plahutar.

Igralište s umjetnom travom tek je prvi korak u stvaranju budućeg sportskog centra. Izgradit će se dvorana i dječje igralište, a svi radovi trebali bi biti gotovi do kraja travnja i početka svibnja iduće godine. U blizini sportskog centra bit će izgrađeno i nekoliko zgrada, s ukupno stotinjak stanova. Na tu činjenicu osvrnula se Jelena Pavičić – Vukičević, zamjenica gradonačelnika Bandića, koji je, iako najavljen, očito bio prezauzet obvezama u predizbornoj kampanji.

– Nama je u gradskom poglavarstvu itekako stalo da se svi kvartovi razvijaju, da imaju sve potrebne sadržaje, pa tako i sportske. Na taj ćemo način mladima omogućiti da se bave sportom, i da se tako maknu s ulica – istaknula je gradonačelnikova zamjenica.

U ime HNS-a u Lučkom je bio Zorislav Srebrić. Tajnik nogometnog saveza u neslužbenom je razgovoru spomenuo mogućnost da jednoga dana i nacionalna nogometna reprezentacija dođe na pripreme u Lučko, pritom čestitavši domaćinima na odlično odrađenom poslu.

A ljudi su se stvarno potrudili – padobranci iz Aerokluba Zagreb na igralište su donijeli loptu, a počasni je udarac izveo sedmogodišnji Patrik Kenda, poletarac Lučkog za kojeg stručnjaci već sada govore da je izrazito nadaren.

Na samom kraju, novootvoreno igralište blagoslovio je i svećenik, da se i odozgo osigura dobar rad centra. Iako nitko o tome nije izravno govorio, neslužbeno smo saznali da cjelokupan trošak izgradnje igrališta, dvorane i dječjeg vrtića iznosi oko 4 milijuna eura. Pritok sredstava podijeljen je između grada, Ministarstva i privatnih ulagača. Iako se radi o velikim novcima, s pravom se nadamo da će se ova investicija višestruko isplatiti.