Ljubičić i Jelenić odigrali partiju tenisa u MSU

Autor: Maja Gujinović 2/6/2010 15:22

Organizatori PBZ Zagreb Indoors turnira trude se svake godine tenisačima boravak u Zagrebu ispuniti zanimljivim sadržajem, koji nije nužno vezan uz njihovu glavnu preokupaciju – tenis.

-.-Goran Stanzl / PIXSELL-.-Tako su hrvatski tenisači Ivan Ljubičić i Petar Jelenić, koji nažalost nisu stigli do završnice turnira, jutros posjetili Muzej suvremene umjetnosti uz pratnju Ljubičićeve supruge Aide, marketinške direktorice turnira Vesne Marić Horvat i jedne hostese.

 

Najzabavniji dio obilaska muzeja za tenisače je bio spust na toboganu i stolni tenis

Tenisačima je ovo bio prvi posjet monumentalnoj građevini i nisu pri tome krili svoje oduševljenje i interes za gotovo svaki izloženi rad.

Po muzeju ih je provela glasnogovornica MSU-a Jadranka Pintarić, a tenisačima je najzanimljiviji bio Atelier Kožarić no nisu propustili ni priliku da se spuste po popularnom dvostrukom toboganu umjetnika Carstena Höllera, koji ih je prilično zabavio. Najprirodnije su se, dakako, osjećali pored izloška umjetnika Ivana Ladislava Galete, stola za stolni tenis na kojem su i zaigrali. 

– Bili su jako zadovoljni, a posebno im je zgodno bilo jer što su imali vodića. Bračni par Ljubičić je bio oduševljen izgledom muzeja kojeg su danas imali priliku prvi put vidjeti- rekla je Mirna Grozanić glasnogovornica ATP-a.

>>> FOTOGALERIJU POGLEDAJTE OVDJE 

Tenisač Hanescuo je prošle godine izađivao licitarska srca na Gornjem gradu

-.-Goran Stanzl / PIXSELL-.-Osim ‘kulturnog uzdizanja’ razlog posjete bilo je i snimanje promotivnog filma o PBZ Zagreb Indoorsu, koji se već tradicionalno, svake godine snima.

– Uvijek se trudimo osmisliti neki program za sudionike turnira. Inače to budu strani tenisači, ali ove godine je izbor pao na Ljubičića i Jelenića. Prošle godine smo tako na Gornji grad odveli rumunjskog tenisača Victora Hanescuoa koji je tamo bojao licitarska srca – rekao je Danijel Vukoja iz organizacije turnira.

Osim posjeta muzeju tenisači su zaigrali tenis s djecom i mladim nadama u sklopu programa Kids day i Champions day.