Do početka ljetne sezone pseća livada na Jarunu dobiva ogradu i sprave za ljubimce

Milan Bandić je obećao kako će pitanje uređenja ove površine za kućne ljubimce biti riješeno do 1. kolovoza 2016. godine. Međutim, sredstva nisu bila osigurana u proračunu, pa se realizacija pokušala prebaciti i na Gradsku četvrt Trešnjevka - jug

​Nakon što su u proljeće prošle godine građani pokrenuli peticiju za uređenje ograde na livadi za pse na Jarunu, svakog smo mjeseca iz Grada mogli čuti nove rokove za realizaciju tog projekta.

Sada, objavili su na društvenim mrežama iz R​Š​C Jarun, sve će biti obavljeno do početka ljetne sezone 2017.

“Planiraju se nadopuniti sadržaji (sprave) za pse na tzv. psećoj livadi, između ulaza Ul. Hrvatskog sokolai Hrgovići, uz postavljanje zaštitne ograde, kao granice između tog prostora i ostatka R​Š​C-a Jarun”, stoji u obavijesti.

“Time bi se vlasnicima pasa omogućio nesmetani boravak i uživanje u igri njihovih ljubimaca, bez interferencije s ostalim posjetiteljima ovog rekreacijskog centra. U planu je postavljanje dodatnih edukacijskih sadržaja, radi provođenja Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama”, dodaju s Jaruna.

Od svibnja prošle godine servirana su samo lažna obećanja

Svoju podršku građanima koji su cijelu priču pokrenuli, pridružio se gradski zastupnik Tomislav Stojak, i sam vlasnik kujice Nere.

“Prije gotovo dva mjeseca pročelnik Službe za mjesnu samoupravu dao je obećanje da za 10 dana kreću pripreme za postavljanje ograde. Sada je objavljena informacija da će sve biti odrađeno do ljeta. Bolje ikad, nego nikad, ali obećano je nešto za što se znalo da ne ide u realizaciju. Nemojmo obećavati s figom u džepu, to je neozbiljno”, poručuje Stojak.

Inače, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je rekao kako će pitanje uređenja ove površine za kućne ljubimce biti riješeno do 1. kolovoza 2016. godine, nakon što je odluka o postavljanju ograde prihvaćena jednoglasno u Gradskoj skupštini. Međutim, sredstva nisu bila osigurana u proračunu, pa se realizacija pokušala prebaciti i na Gradsku četvrt Trešnjevka – jug. No, četvrt je poslala odbijenicu jer je riječ o prostoru kojim upravlja R​Š​C Jarun.

Konačno, sudeći prema današnjoj objavi, u ljetnim mjesecima psi će konačno dobiti dugo traženi park na kojem će ih vlasnici moći pustiti s povodca.