Kvartet Cadenza nastavlja ciklus u Lisinskom

Gudački kvartet Cadenza

Autor:: R.I. 4/23/2011 11:48

Gudački kvartet Cadenza će 29. travnja u Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski započeti svoj peti ciklus koncerata. Za nadolazeći koncert portal Zagrebancija dijeli 4×2 ulaznice, a oni koji ih žele osvojiti trebaju poslati svoje podatke na e-mail adresu zagrebancija@gmail.com, uz naznaku ”za kvartet Cadenza”

-.-Stjepan Marković-.-Koncert će se održati u petak 29. travnja u KD Lisinski Na programu prvog koncerta u ciklusu su:  Alexandar Borodin – Gudački trio u g –molu, Franjo Krežma – Gudački kvartet br. 1 u C- Duru te Vardapet Komitas – Minijature na temu armenskih narodnih melodija.

Djela za gudački trio ruskog skladatelja Borodina su skladana u duhu ruskog romantizma. Izvedba gudačkog kvarteta Franje Krežme posvećena je obljetnici, 120-oj  godišnjici smrti skladatelja. Djelo je Krežma skladao kao 13-godišnjak kao diplomski rad na Bečkom konzervatoriju. Francuski skladatelj armenskog porijekla Komitas je inspiraciuju za svoja djela pronašao u narodnoj glazbi srednjeg istoka. Ovih 14 kratkih skladbi će po prvi puta biti izvedene u Hrvatskoj

Dodatne informacije o kvartetu mogu se nači na facebook profilu ili blogu:

blogu:http://www.facebook.com/home.php#!/pages/CADENZA/127085123284


http://kvartetcadenza-zagreb.blogspot.com/