Kumice na Dolcu u problemima: Nema ljudi, nema novaca, a još i euro dolazi!

Dolac je i nakon svih nedaća i dalje povoljan u odnosu na druge gradske tržnice i supermarkete.

FOTO: OTV

Na najpoznatijoj zagrebačkoj tržnici Dolac, jutros smo zatekli manjak kupaca, kao i manjak prodavača. Kroz svjedočanstva prodavača uvidjeli smo postojanje nekoliko različitih, ali povezanih problema.

“Jako je loše stanje. Nema ljudi, nema novaca. Moramo dati i ispod cijene ako želimo prodati”, rekao je jedan od prodavača.

“Tuča je sve učestalija, po Zagorju je sve potuklo. Cijene nismo dizali, sam bog da nam netko hoće doći”, dodao je drugi.

“Sam pogled na Dolac vam govori sve. Ima puno manje prodavača, ali i samih proizvođača. Mnogi su odustali od toga. Cijene su ostale iste u odnosu na prošle godine, jedino su ih trgovački centri podigli”, kazala je jedna kumica.

“Užasno je. Nema niti ljudi, niti prodavača, niti love. Ponuda je ekstra, ali je kupovna moć nula. Još i taj euro kad dođe, ne znam kaj to bude”, dodala je druga.

“Bio sam uvijek skeptik prema euru, ali bez obzira na valutu, mislim da će se ljudi uvijek snaći”, izjavio je jedan prodavač na temu uvođenja eura.

“Što se uvođenja eura tiče, neće biti svejedno. Trebat će nam sigurno neko vrijeme da se naviknemo”, dodao je drugi.

Većina stanovništva žali se na visoke cijene i nemogućnost tipičnog življenja. Unatoč poskupljenju, prodavači namirnica na Dolcu svoje cijene, tvrde, nisu podigli. Dolac je i nakon svih nedaća i dalje povoljan u odnosu na druge gradske tržnice i supermarkete. Zbog svog smještaja, okolne arhitekture, ali i blizine zagrebačke špice, ima draž kakvu nema ni jedan drugi zagrebački plac. Velika bi šteta bila dopustiti da ovaj simbol Zagreba potpuno propadne.