Kregar i Kojić se posvađali oko Bandića i Holdinga

Josip Kregar

Autor: 6/8/2011 10:04

Na sastanku na Medvednici gdje se raspravljalo o stanju i budućnosti Holdinga, gradske mega-tvrtke, izbila je svađa između Josipa Kregara, gradskog zastupnika i člana nadzornog odbora te tvrtke, i Slavka Kojića, pročelnika za financije.

-.-Zvonimira Ivanišević/Zagrebancija-.-Milan Bandić i Slavko KojićSvađa je izbila jer je Kojić tvrdio je Ustavni sud donio krivu odluku te da bi Holdingom trebao upravljati gradonačelnik Milan Bandić. Kregar tvrdi da su ga je osim toga zasmetale još dvije Kojićeve teze. Kaže da nije mogao prijeći preko tvrdnje da nije problem što će 2018. doći na naplatu obveznice koje je Holding plasirao na Londonskoj burzi.

– Kojić je kazao kako da kada taj dug dođe na naplatu jednostavno dignuti novi kredit što je za mene neprihvatljivo – kazao je Kregar te nastavio:

– Neprihvatljiva mi je Kojićeva loga da Grad troši jer se ima novaca. Mislim da Grad ima jer previše uzima.
Kregar ističe da je za njega neprihvatljiv sadašnji odnos prema kojemu Gradska uprava ucjenjuje Holding subvencijama te količinom javnih radova koje bi ta tvrtka trebala izvoditi.

Sastanak je inače bio organiziran kako bi se raspravilo os tanju u Holdingu te našla neka rješenje za ovu gradsku tvrtku. Pored Kregara i Kojića na sastanku su bili članovi Uprave te tvrtke te voditelji podružnica.
Kojićev komentar nismo uspjeli dobiti jer se nije javljao na telefonske pozive.